2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Marseille-i hétköznapok: "mocskos zsidó, térdelj le, meg foglak ölni!"

Antiszemita támadás a dél-franciaországi városban: "Mocskos zsidó, megöllek!"

A kippát viselő, zsinagógába járó áldozatot állítólag szeptember 9-én, szombaton ki is rabolták. A marseille-i ügyészség megerősítette, hogy nyomozást indítottak.

Szeptember 10-én, vasárnap egy zsidó vallású férfi feljelentést tett egy antiszemita támadás miatt Marseille 13. kerületében - közölte a Le Figaro nevű napilappal egy rendőrségi forrás. Az incidens állítólag nem sokkal szombat reggel 7 óra előtt történt.

A férfi, aki kipát viselt, és a zsinagógába tartott, Marseille-től északkeletre fekvő Traverse des Baudillonsnál két férfi fenyegetni kezdte. Az egyik férfi kiszállt az autóból, és antiszemita sértéseket és fenyegetéseket mondott:

"Le foglak mészárolni, térdre, te zsidó. Mocskos faj, megöllek".

Az áldozat szerint ezután ugyanez a személy ellopta az óráját és két karkötőjét, mielőtt elmenekült. A férfi nem sérült meg.

"Nyomozás folyik a sértett vallási hovatartozása miatt fegyverrel elkövetett súlyos erőszakos cselekmények, valamint a sértett vallási hovatartozása miatt pénz- és értéktárgyakkal elkövetett súlyos zsarolás elkövetőinek azonosítására" - erősítette meg a Le Figaro által megkeresett marseille-i ügyészség. A nyomozást a nemzeti rendőrség vezeti.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató