2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Lengyelország is megtiltja az orosz rendszámú járművek belépését az országba

Lengyelország megtiltja az Oroszországban bejegyzett személygépkocsik belépését a területére – közölte Mariusz Kaminski belügyi és közigazgatási miniszter.

“Az Európai Bizottság szeptember 8-án közzétett, az Oroszországban bejegyzett személygépkocsik az EU területére történő belépési tilalmára vonatkozó ajánlásai miatt ez a tilalom a lengyel határon holnaptól érvényes, és ma éjfélkor lép hatályba” – mondta Kaminski.

A lengyel miniszter emlékeztetett arra, hogy korábban már megtiltották az orosz rendszámú teherautók belépését Lengyelországba, és most Varsó “véglegesíti ezt az ügyet”.

“EGYETLEN OROSZ JÁRMŰ SEM FOG BELÉPNI LENGYELORSZÁGBA” – HANGSÚLYOZTA.

Kaminski pontosította, hogy a tilalom abszolút minden orosz rendszámú autóra vonatkozik.

“EZ MINDEN AUTÓRA VONATKOZIK, MIND A KERESKEDELMI FORGALOMBAN HASZNÁLT, MIND A MAGÁNAUTÓKRA, FÜGGETLENÜL ATTÓL, HOGY AZ AUTÓ TULAJDONOSA OROSZ ÁLLAMPOLGÁR VAGY MÁS ÁLLAM ÁLLAMPOLGÁRA. AZ ELV A KÖVETKEZŐ: AZ OROSZORSZÁGBAN BEJEGYZETT AUTÓNAK NINCS JOGA LENGYELORSZÁGBA BELÉPNI” – MAGYARÁZTA A MINISZTER.

A héten Finnország, Észtország, Lettország és Litvánia is úgy döntött, hogy megtiltja az orosz rendszámú autók belépést.

Az Európai Bizottság szeptember 8-án pontosítást tett közzé, amelyben közölte, hogy az EU Tanácsa által Oroszországgal szemben még 2022-ben bevezetett szankciók az orosz rendszámmal rendelkező személygépkocsikra is vonatkoznak. Ennek értelmében az oroszok még turisztikai céllal sem léphetnek be az EU területére személygépkocsikkal, még rövid időre sem.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató