2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

Gazdák demonstráltak az ukrán gabona behozatali tilalmát eltörlő brüsszeli döntés ellen Záhonynál

Az ukrán gabona behozatali tilalmát eltörlő, pénteken meghozott brüsszeli döntés ellen tiltakozott és tartott demonstrációt mintegy négyszáz gazdálkodó a záhonyi magyar-ukrán határátkelőhely közelében vasárnap - közlte az MTI.

A termelők traktorokkal és más mezőgazdasági gépekkel vonultak fel a határállomásra vezető 4-es főúton, gépeikkel elfoglalva az egyik forgalmi sávot.

 

 

Jakab István, a demonstrációt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen szervező Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke a tüntetésen a magyar gazdálkodók számára elfogadhatatlannak nevezte az Európai Bizottság döntését, amellyel nem hosszabbították meg az ukrán gabonára vonatkozó behozatali tilalmat.

A gazdák egyértelműen kiállnak a magyar kormány mellett, amely a bizottsági döntéssel szemben meghosszabbította és kiterjesztette az ukrán gabonára és más mezőgazdasági termékekre vonatkozó behozatali tilalmat

- jelentette ki a Magosz elnöke.

 

Hozzátette, a gazdák nevében a Magosz nyílt levélben fordul Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez azt kérve: az ügyben szakmai alapon és szempontok szerint hozzanak döntést.

 

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató