2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

FegyverExpo lesz Kijevben

A NATO-tagországok gyártási kapacitását meghaladja az Ukrajnának nyújtott fegyver- és lőszermennyiség. Az ukrán elnök bejelentette, hogy „Nemzetközi Védelmi Ipari Fórumot” tartanak Kijevben idén ősszel, 21 ország legkevesebb 86 vállalatának részvételével.

Volodimir Zelenszkij elmondta, a rendezvény célja, hogy „Ukrajnának minden lehetőséget megadjanak a fegyver- és lőszergyártásra, a modern technológiák átadására, hogy megbízható védelemmel rendelkezzen.”

A NATO Katonai Bizottságának vezetője elismerte, hogy az Ukrajna megsegítésére szánt mennyiség meghaladja a tagországok termelési kapacitását.

Az eladás és a gyártás nincs egyensúlyban. Ezért felhívom a kormányokat és az ipar szereplőit, hogy találjanak sürgős megoldást a problémára

- mondta Rob Bauer holland admirális, aki hangsúlyozta; sok tagországnak csekély a gyártási kapacitása, így az Ukrajnának nyújtott támogatással a szervezet saját védelmi képességeit kockáztatja. De ez nem ok arra, hogy a Kijevnek nyújtott segítséget korlátozzuk – tette hozzá.

 

Korkep.sk

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató