2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Hámori János: Eljött a tettek ideje, ilyen közel még nem állt Orbán a bukáshoz

Újabb picsogás jelent meg a kommunista Bartus lapjában, a szerző valami Amerikában élő közgazdász.

Részlet az írásából...

"Látjuk, hogy fontos társadalmi kérdések megoldatlanok – gazdaság, oktatás, egészségügy, nyugdíjrendszer, stb. – miközben a hatalmat bitorló fideszes potentátok naponta gazdagodnak, immár kizárólagosan milliárdos tételekben. Egyik oldalon tehát a vergődést látjuk, a másik oldalon pedig a hivalkodó, magamutogató, pimasz haszonélvezőket, akiknek gátlástalan tevékenységét fel kell számolni. Nem kellene, hanem kell. Miközben csődben vannak, ha az EKB megköveteli a szabályokat, sikerpropagandát folytatnak, és fenyegetnek másokat. Nem kell őket megmenteni.

Ezért nem etikátlan a kormányzat révén a rendszer megbuktatása, még azon az áron sem, hogy az ország csődbe kerül. Már csak azért sem, mert a csőd így is, úgy is elkerülhetetlen. Akkor inkább legyünk túl rajta mielőbb és induljon az ország tiszta lappal. Orbánék fasiszta diktatúráját választásokon legyőzni nem lehet. Diktatúrát kizárólag megdönteni lehet. És diktatúráról van szó? Nem kétséges. Amikor Orbán arról delirál, hogy ő még 2030-ban is hatalomban lesz, az önmagáért beszél. Most pedig éppen egész Európa elfoglalására készül. Miközben a szabályok szerint megbukott.

Amennyiben az Unió komolyan gondolja, hogy számára egy ország és nem egy fasiszta kormány a fontosabb, akkor támogatnia kell a mielőbbi változásokat. Aki megbukott, az bukjon meg. Csupán azzal, hogy nem tesznek semmit, vagyis nem mentik meg egy szabálytalanság árán Orbán gazdaságilag megbukott rendszerét. Ennek érdekében tennie kellene az ellenzéki pártoknak és annak az értelmiségi körnek is, amely tisztában van a pusztítás mértékével. El kell felejteni a „közelgő” választások miatti méricskéléseket, a piti helyezkedéseket. Eljött a tettek ideje.

A lényeggel kellene foglalkozni. Ez Európa és Magyarország érdeke is.

A szerző az USA-ban élő magyar származású amerikai közgazdász, magánvállalkozó. 1988-ban az első magánszemély, aki Kelet-Európából céget alapított az Egyesült Államokban. Magyarországon vegyesvállalatok alapítását menedzselte a nyolcvanas évek közepén, amikor az még újdonság volt. A legelső „modern” kft. bejegyeztetője volt Magyarországon 1986-ban. Az USA-ban befektetési tanácsadással, hazai cégek amerikai hitelezésével és kereskedelemmel foglalkozott. Jelenleg nyugdíjas."

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató