2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Halálosan megfenyegették Giorgia Melonit és kislányát az embercsempészek

Halálosan megfenyegették Giorgia Melonit és kislányát a Földközi-tengeren tevékenykedő embercsempészek.

Azt üzenték az olasz kormányfőnek, hogy életével fizet, ha akadályozza a tevékenységüket. A római kabinet hétfőn határozott arról, hogy a továbbiakban zárt táborokban tartják fogva az Itáliába érkező illegális bevándorlókat egészen a menedékkérelem megítéléséig.

Halálos fenyegetést kapott Giorgia Meloni olasz kormányfő a migrációs szigorítások bevezetését követően. Az afrikai embercsempészek bosszút állnak az olasz miniszterelnökön, amiért felvette a harcot a bűnszervezetekkel és bejelentette, hogy zárva tartja az Olaszországba érkező illegális bevándorlókat.

Az embercsempészek azt üzenték Meloninak, hogy

az igazi migrációs robbanás még csak most kezdődik, neki és gyermekének pedig fizetnie kell amiért megakadályozza a tevékenységüket.

A hétfői minisztertanácsi ülésen ugyanis az olasz kormány döntött, illetve szigorításokat vezetett be az Olaszországba érkező illegális bevándorlókra vonatkozóan.

Az olasz kormány célja, hogy zárt táborokban tartsa a migránsokat egészen a menedékkérelem elbírálásáig. Ez lehet akár 18 hónap is. Amennyiben az adott személy nem jogosult menedékkérelemre, akkor azonnal kitoloncolják őt.

A kormány célja az, hogy az ország területén ne mozoghassanak szabadon azok a személyek, akik nem jogosultak erre és így kizárják a kockázati tényezőket. Meloni a honvédelmi tárca bevonásával hozna létre alacsony lélekszámú és jól ellenőrizhető településeken zárt táborokat, ahol elhelyezhetik ezeket a bevándorlókat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató