2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Szabó Bálint bejelentette: A Cinege utcában, Orbán Viktor szomszédjában veszek ingatlant

A szegedi képviselő totális háborút ígért a város polgármesterével, Botka Lászlóval szemben, ha a képviselő-testület pénteken úgy dönt, hogy megszünteti a képviselő megbízatását. Szabó Bálint előre jelezte, hogy megtámadja a közgyűlési határozatot a Szegedi Törvényszéken. A képviselő az Indexnek elmondta: szeretne több időt tölteni Budapesten, ezért a 12. kerületben vásárol magának egy lakást.

Összesen hét és fél hónapot töltött letartóztatásban Szabó Bálint. A szegedi önkormányzati képviselő a budapesti Markó utcából azután szabadult, hogy júniusban a Pesti Központ Kerületi Bíróság másfél év börtönre ítélte, de a büntetését négy év próbaidőre felfüggesztette. A szegedi politikus az Indexnek elmondta, hogy az egész élete megváltozott, az ügy miatt a feleségével megromlott a viszonya, és különváltak útjaik. Ezért Szeged mellett Budapesten szeretne egyre több időt tölteni.

Kinéztem egy társasházi lakást és már meg is állapodtunk a tulajdonossal. A 12. kerületben, a Cinege utcában, Orbán Viktor szomszédjában veszek ingatlant 

– számolt be az Indexnek Szabó Bálint.

Rátapadt a miniszterelnök konvojára az M5-ösön

Mint arról korábban beszámoltunk, a szegedi önkormányzati képviselőt azért ítélték el, mert – a vádirat szerint – egy évvel ezelőtt, 2022. szeptember 21-én üldözőbe vette Orbán Viktor miniszterelnök – három TEK-es járműből álló – konvoját az M5-ös autópályán.

A KÖZÉLETI KÖZJÁTÉKAIRÓL ÉS BALHÉIRÓL ELHÍRESÜLT SZEGEDI POLITIKUS NAGY SEBESSÉGGEL A ZÁRT CSOPORTBAN HALADÓ, MEGKÜLÖNBÖZTETŐ FÉNY- ÉS HANGJELZÉST HASZNÁLÓ KONVOJ UTÁN HAJTOTT ÚGY, HOGY AZ UTOLSÓ JÁRMŰ MÖGÖTT NEM TARTOTTA BE A MEGFELELŐ KÖVETÉSI TÁVOLSÁGOT.

A képviselő a konvoj utolérését követően erőszakkal, fenyegetéssel akadályozta a rendőröket a feladatukban, és több közlekedési szabályt is megszegett, veszélyeztetve ezzel másokat.

Ezt követően – egy másik vádpont szerint – Szabó Bálint a Karmelita közelében szervezett tüntetésen hivatalos személyekkel dulakodott és percekig akadályozta a rendőri intézkedést. A vádirat szerint a képviselő magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkozást keltsen és hosszú percekre akadályozza az előállítást.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató