2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Bartus: A Fidesz leginkább egy öngyilkos szektára hasonlít

„Nem lehet elmenni szótlanul amellett, hogy Orbán Viktor rendezvényei, gyűlései, megbeszélései, nyilvános programjai és médiaszereplései megdöbbentő módon és kísértetiesen hasonlítanak a vallási szekták és szektavezérek működéséhez."

""A Fidesz leginkább az öngyilkos szektákra hasonlít, Orbán pedig tökéletes tükörképe az öngyilkos szekták kultikus vezéreinek.

Orbán követői és hívei pedig megszólalásig olyanok, mint Jim Jones öngyilkos szektájának fanatikusai, akik lemondtak a gondolkodás, az önállóság, a kétely minimumáról, a szektavezért mindennel szemben megvédik.

A szekták alapképlete az, hogy náluk van az igazság, egy kivételes tudás birtokában vannak, és egy Isten által kiválasztott karizmatikus vezetőt követnek, akinél van a »tudás«, és akire rábízhatják magukat. Tőle várják az ellátást, a gondoskodást, a döntéseket, mert többnek látják, mint egy átlagos ember. Velük szemben van a külvilág, mely ellenséges, mert el akarja taposni a szabadságukat, hogy a megismert tant, igazságot kövessék, és ezáltal éljenek. A szekta veszélyezteti tagjai életét, a külvilág erre adott reakcióját pedig a gonosz támadásának tartják, ami ellen harcolni kell.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató