2024. május 17. - Paszkál
EUR : 386.16
USD : 355.15
Időjárás ikon15°10°

„Gyilkosságok, robbantások, keresztényüldözés, antiszemitizmus” – Menczer Tamás bemutatta a svéd demokráciát (Videó)

Az államtitkár megdöbbentő adatokat hozott nyilvánosságra a hazánkat bíráló északi országról, ahol például 2-3 naponta felrobbantanak valakit vagy valamit.

Gyilkosságok, robbantások, keresztényüldözés, antiszemitizmus, bevándorlás. Lássuk milyen a svéd demokrácia! – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán szombaton közzétett videóban.



„Én magyar vagyok, a svéd demokrácia helyzete nem érdekelne, de mivel a svéd politikusok és véleményformálók folyamatosan hazudoznak a hazámról, gondoltam, nézzük meg a svéd demokráciát. Megdöbbentő adatokat találtam” – mondta a politikus. Közölte: a svéd mintademokráciában idén már 261 lövöldözés történt, tehát a lövöldözések mindennaposak, a halálos áldozatok száma 34 csak idén, 

az elmúlt években több gyermek is meghalt a lövöldözések során.   

Hozzátette: a svéd mintademokráciában idén 124 robbantás történt már, tehát Svédországban 2-3 naponta felrobbantanak valakit vagy valamit. A svéd mintademokráciában a svéd rendőrség jelentése szerint 61 no-go zóna van. Ők persze nem így hívják ezeket, de ezek a területek valójában no-go zónák – jelentette ki Menczer Tamás.     

Keresztényüldözés, növekvő antiszemitizmus

Kiemelte: a svéd mintademokráciában a 25 év alatti fiatalok fele mondta azt, hogy érte már zaklatás keresztény hite miatt, tehát a fiatal keresztények felét zaklatták már Svédországban a hite miatt. Egy korábbi kulturális és demokráciaügyi svéd miniszter el is ismerte, hogy növekszik Svédországban a „krisztofób gyűlölet bűncselekmények” száma.

Az Eurobarométer szerint a svéd lakosok 

70 százaléka mondta azt, hogy az antiszemitizmus is növekszik Svédországban.   

A bevándorlással kapcsolatban a svédek 76 százaléka mondta azt, hogy a bevándorlók integrálása sikertelen és a korábbi svéd miniszterelnök maga is elismerte, hogy párhuzamos társadalmak vannak Svédországban és a bevándorlók teljesen más valóságban élnek. Nos, tehát ezek a svéd politikusok akarnak bennünket kioktatni demokráciából és emberi jogokból – jegyezte meg Menczer Tamás. Az államtitkár hangsúlyozta: van egy nagyon alapvető emberi jog: biztonságnak hívják. 

Ne lőjenek le, ne robbantsanak fel, ne üldözzenek a hitem miatt! 

A magyar kormánynak a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, és minden tekintetben megvédjük a magyar emberek biztonságágát. Ellenben úgy látom, hogy Svédországban baj van, aggódom a svéd demokráciáért – mondta Menczer Tamás.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató