2024. május 16. - Botond, Mózes
EUR : 386.3
USD : 356.69
Időjárás ikon20°11°

Haladó Anglia: a migránsokat legalább háromcsillagos szállodákban kell elhelyezni

A belügyminisztérium által kiadott közlemény szerint mivel a lakhatásuk költsége napi 8 millió fontra emelkedett, így ez a leggazdaságosabb forma.

Angliában kifejezetten formabontó szabályozás van érvényben a migránsok elszállásolásával kapcsolatban.



A Daily Mail beszámolójából kiderül: a belügyminisztérium szerint

a hajón érkező migránsokat legalább háromcsillagos szállodákban kell elszállásolni, mivel a lakhatásuk költsége napi 8 millió fontra emelkedett, így ez a leggazdaságosabb forma.

A minisztérium által kiadott keretszerződésben szerepel a szállodákra vonatkozó kötelező követelmények listája, amelyek értelmében a szerződéses helyszíneknek legalább három csillagosnak kell lenniük. 

Azt nem hozták nyilvánosságra, hány szálloda tartozik ezen szerződések hatálya alá, és a belügyminisztérium közleménye szerint minden esetben különböző megállapodásokat alkalmaznak, tehát nem alapkövetelmény a három csillag. Az további pikantériája a dolognak, hogy az alsóházi képviselők kifogásai ellenére, Suella Braverman belügyminiszter nem hozott nyilvánosságra konkrétumokat a kérdésben. 

Továbbá a belügyminiszter  magával is önellentmondásba keveredett. A cikk szerint ugyanis korábban azt mondta a Parlamentben, hogy a szállodák használata elfogadhatatlan, s hogy túl sok nagyvárosban tartózkodnak jelenleg szállodákban a migránsok. Mindeközben az irányítása alá tartozó minisztérium mégis ezt a gyakorlatot alkalmazza. A Daily Mail által hivatkozott statisztikai adatok szerint

jelenleg az országban 45 000 menedékkérő tartózkodik szállodákban.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató