2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

A déli határ közelétől Szentendréig üldöztek a rendőrök egy embercsempészt, célzott lövésekkel állították meg

Kiskunmajsán kezdődött a hajsza, másfél óráig követte a szirénázó konvoj az autót.

176 kilométeren keresztül üldöztek a rendőrök egy menekülő embercsempészt Kiskunmajsától Szentendréig, akit végül célzott lövésekkel tudtak megállítani – írta honlapján a rendőrség.

Az üldözés szerda hajnali negyed háromkor kezdődött, amikor a Bács-Kiskun Vármegyei járőröket egy reflektorral közlekedő Audi 4B vakította el Kiskunmajsa külterületén. Mivel a mélykék kombi vezetője nem állt meg a rendőrök jelzésére, követni kezdték, ekkor azonban még ők sem sejtették, hogy ez másfél órán át fog tartani.

A megkülönböztető jelzéseiket együttesen használó rendőrségi gépjárművek Kiskunmajsa – Jászszentlászló – M5 Kiskunfélegyháza-Dél – Budapest – 11-es számú főút – Szentendre útvonalon rendre váltották egymást az Audi mögött.

Az ámokfutót Szentendrén, a 11-es számú főút és a Rózsa utca kereszteződésénél egy, az úton keresztbe állított rendőrautó is megpróbálta feltartóztatni.

A menekülő ráhúzta a gépkocsit az úton álló egyik rendőrre, aki ekkor három célzott lövést adott le a járműre.

A találatok ellenére az autó tovább haladt Visegrád felé, de sebessége folyamatosan csökkent, majd 2,8 kilométerre a lövések leadásának helyszínétől, Szentendre, Bükkös part utca és Dunakanyar körút kereszteződésénél mozgásképtelenné vált – mind kiderült, jobb első kerekének abroncsát „leeresztette” a rendőr lövése.

A sofőr kiugrott a kocsiból és elmenekült.

A hátrahagyott járműben a rendőrök kilenc, magukat szír állampolgárnak nevező férfit találtak, jogszerű magyarországi tartózkodásukat egyikük sem tudta igazolni.

Az illegális migránsok - elmondásuk szerint - valahol Zomborral szemben, az ideiglenes biztonsági határzáron átvergődve jutottak Magyarország területére.

Szlovákiába történő szállításukért fejenként 1 200 eurót (470 ezer forintot) kellett letétbe helyezniük még Törökországban.

Az embercsempész azonosítására, felkutatására és elfogására a rendőrök megtették a szükséges intézkedéseket. Az illegális migránsokat - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A rendőri intézkedés során személyi sérülés nem történt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató