2024. május 16. - Botond, Mózes
EUR : 386.3
USD : 356.69
Időjárás ikon20°11°

Fordulat a budapesti embervadászat ügyében: tízezer eurót kap, aki az antifa Johann Guntermann nyomára vezet

A Hammerbande antifa terrorbrigád vezetőjének élettársa és szellemi atyja már-már a hírhedt Vörös Hadsereg Frakció (RAF) tagjaival vetekszik. A budapesti embervadászat agresszív verőlegénye, Johann Guntermann fejére tízezer eurós nyomravezetői díjat tűztek ki a német hatóságok.

Váratlan és meglepő körözést adott ki a Szövetségi Bíróság szövetségi főügyésze és a Szászországi Állami Bűnügyi Rendőrség: tízezer eurós vérdíjat tűztek ki Johann Guntermann fejére, mivel bűnszervezet tagjaként több politikai indíttatású fizikai támadásban vett részt Németországban.

Az áldozatok egy része súlyos sérüléseket szenvedett. Guntermann egyik vezetője volt a budapesti embervadászatnak is.

Guntermann hírhedt antifa terrorlegény, a Hammerbande vezetőjének, Lina Engelnek az élettársa, a terrorbanda szellemi atyja, fő verőlegénye, 2020-tól illegalitásban van.

Ő volt a februári budapesti embervadászat egyik vezetője, akit azóta is köröz a Budapesti Rendőr-főkapitányság közösség tagja elleni erőszak miatt.

Idén februárban egy hétvégén négy helyszínen nyolc embert vert brutálisan össze a német antifa Hammerbande nyolc tagja, kiegészülve olasz és vélhetően magyar verőlegényekkel. A támadók összesen tizenöten voltak. A BRFK hat Hammerbande-tagot köröz.

Pszichopatának tartják Johann Guntermannt, aki rendkívül veszélyes. Még a Hammerbande előtti időben erőszakos bűncselekmények miatt kétszer ítélték letöltendő börtönbüntetésre.

Rajta kívül még öt német antifát köröz a BRFK az embervadászatban való részvételük miatt.

- Paul Müntnich szintén illegalitásban van, és az antifák rejtegetik Lipcse környékén. Elképzelhető, hogy Johann Guntermann-nal együtt bujkál. Őt a bűnügyi rendőrség korábban drogdílerként és a szervezett bűnözés tagjaként ismerte.

- A lipcsei Moritz Schroeter szintén szökésben van. Ő vizsgálat alatt állt, mivel aktívan részt vett a 2020 szilveszterén Lipcse Connewitz nevű kerületében kirobbant zavargásokban.

- Körözik Emilie Dieckmannt, akit 2021 végén értek tetten márkás ruhák ellopásakor Lipcsében.

- Szintén keresik Clara Wittkugelt, aki Breuningenben egy tolvajlásban vehetett részt

- Ugyancsak keresik Nele Aschoffot, aki társaival 2021 decemberében Lipcsében megtámadta a Ditib mecsetet, betörték az ablakait. Róla a német alkotmányvédők azt sejtik, hogy a Hammerbande több más tagjával meglátogatott kurd terroristacsoportokat Kurdisztánban.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató