2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Önmagát ajnározta az RTL-es műsorvezető a Könyvfesztiválon

Szabados Ági a népszerű amerikai író helyett saját magát fényezte az eseményen.

A csütörtökön megnyílt 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége a népszerű amerikai sci-fi író, John Scalzi, aki a megnyitóünnepségen Budapest Nagydíjban részesült.

A neves esemény Laudációját Nagy Ervin színészre és Szabados Ági műsorvezetőre, a Nincs Időm Olvasni Kihívás (NIOK) és olvasóközösség alapítójára bízták, utóbbi lehet, nem volt jó döntés. A Könyves Magazin tudósítása szerint meglehetősen kínosra sikerültek, mivel Szabados Ági inkább magáról ejtett néhány szót a híres szerző helyett.

Saját magát és a NIOK-ot laudálta: előbb önmagáról mesélt, majd a NIOK-ot promózta, aztán az olvasás értékét részletezte a Könyvfesztivál közönségének,

"körülbelül két mondatban megemlítette Scalzit, és végül egy olyan olvasói üzenettel zárta a beszédet, ami őt és a NIOK-ot dicsérte"

– írja a beszámoló szerzője.

Szabados beszámolók szerint ahelyett, hogy elismerő szavakkal Scalziról beszélt volna, negyedórán át a saját Facebook-csoportjáról osztott meg információkat, és elmondta, hogy milyen fontos számára az olvasás, illetve az olvasásnak fel kell vennie a harcot a TikTokkal és a Netflix-szel szemben.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató