2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Csokis Olívabogyó: az összes működő akkugyár mellé zajmérőt kell felszerelni!

Zajmérők felszerelését javasolták minden, már működő magyarországi akkumulátorgyár mellé a Demokratikus Koalíció politikusai vasárnap.

Kocsis-Cake Olivio, az ellenzéki párt környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminisztere a párt Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatóján elmondta, a Fejér vármegyei Iváncsán az akkugyár okozta elviselhetetlen zajra panaszkodnak a helyi lakosok. Az ellenzéki politikus megengedhetetlennek nevezte, hogy a lakók életét megkeserítse a gyár megállíthatatlan dübörgése, miközben a kormány semmit sem tesz a zajcsökkentés ellen.

A DK árnyékkormánya szerint az ország összes működő akkumulátorgyárát át kell vizsgálni és zajmérőt kell melléjük felszerelni

- fogalmazott a Kocsis-Cake Olivio.

Szabó Zsolt, Dunaújváros DK-s alpolgármestere a tájékoztatón elmonda, az iváncsaiaknak évek óta okoz problémát az akkugyár miatti hatalmas zaj, a zajszennyezés az éjszakai órák mellett nappal is jóval nagyobb a megengedettnél.

A baloldali politikus hozzátette, az iváncsai üzemmel több más probléma is van, ott többször történt munkahelyi baleset, vendégmunkások tömegei érkeznek a településre, a lakóknak pedig a légszennyezéssel és az állandó zajjal kell naponta együtt élniük.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató