2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Felüljáróról zuhant le egy busz Velence közelében, 21-en meghaltak

Legalább 21 ember életét vesztette Velence Mestre nevű városrészében kedd este történt súlyos buszbalesetben – közölte a helyi sajtó és az észak-olaszországi város polgármestere.

Olasz sajtóhírek szerint súlyos buszbaleset történt Velence közelében kedden nem sokkal este 8 óra előtt. A menetrend szerinti járat egy felüljáróról zuhant le az út mellett futó vasúti sínekre. A busz mintegy 10 métert repült a Mestre és Marghera között a Mestre és az A4-es autópálya között vezető felhajtó felüljáróján.

A halálos áldozatok mellett legalább 20 sérültje van a balesetnek.

A gázüzemű busz eddig tisztázatlan okokból áttörte a korlátot és egy raktárépület és a mestre-i pályaudvar vágányai közé zuhant, ahol kigyulladt.

Az elsőként előkerült áldozatok közül néhányan állítólag halálra égtek, kiskorúak is lehetnek köztük. Az MTI szerint legkevesebb 21 halálos áldozata van a tragédiának. A helyszínre több mentőautó érkezett ki, a vasúti forgalmat Mestre és Velence között leállították.

Luigi Brugnaro velencei polgármester szerint egy magánkézben lévő buszról van szó, amely turistákat szállított egy kempingbe a közeli Marghera településen. Egyelőre pontos  nincsenek információk az áldozatok állampolgárságáról, de lapértesülések szerint többségében ukrajnai turisták utazhattak a buszon.

„Azonnal elrendeltem, hogy a város gyászba boruljon annak a sok áldozatnak az emlékére, akik a balesetet szenvedett buszban voltak. Apokaliptikus jelenet, nincsenek szavak” – írta az X-en a település polgármestere.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató