2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Több év börtönre ítélték a rendőrautónak ütköző miskolci ámokfutót

Négy és fél év börtönbüntetésre ítélte a Miskolci Járásbíróság a tavaly márciusban rendőrautónak ütköző miskolci ámokfutót – közölte a Miskolci Törvényszék sajtótitkára.

A vádlott üldözése közben a szemből érkező másik rendőrautó felé kormányozta járművét, majd vészfékezés után 120 km/órás sebességgel frontálisan nekiütközött.
A közlemény szerint a férfi érvényes vezetői engedély nélkül vezetett a baleset éjszakáján. A városban ellenőrzést végző rendőrök egyike felismerte a járművet, mely néhány héttel korábban már kivonta magát az intézkedés alól, emiatt megkülönböztető fényjelzést használva követni kezdték, a vádlott autójával azonban nagy sebességgel menekülni kezdett.

A vádlott az üldözésébe bekapcsolódó, szintén megkülönböztető fényjelzést használó, szemből érkező rendőrautó felé kormányozta járművét, majd vészfékezés után 120 km/órás sebességgel frontálisan nekiütközött.

A balesetben két rendőr maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket, míg a balesetet okozó jármű két utasa súlyos, illetve könnyű sérüléseket szenvedett – közölték.

A bíróság a vádlottat közúti veszélyeztetés bűntettében, hivatalos személy elleni erőszak bűntettében és segítségnyújtás elmulasztása bűntettében mondta ki bűnösnek. Ítélethozatalkor enyhítő körülményként értékelte a férfi büntetlen előéletét, valamint a megbánó magatartását.

A bíróság ugyanakkor súlyosbító körülményként vette figyelembe a közlekedési szabályok kirívó mértékű megsértését, valamint azt, hogy a cselekmény során több személy is megsérült.

A járásbíróság a szabadságvesztés mellett öt év járművezetéstől eltiltásra, valamint négy év közügyektől eltiltásra büntette a miskolci ámokfutót – közölte a törvényszék sajtótitkára.

 

MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató