2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Vádat emeltek a volt jobbikos pedofil karateedző ellen

A Békés Vármegyei Főügyészség 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett minősített szexuális erőszak bűntette, szexuális visszaélés bűntette, 6 rendbeli, részben készítéssel, részben tartással elkövetett gyermekpornográfia bűntette, valamint 2 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat egy 68 éves gyulai férfi ellen, aki kiskorú tanítványait molesztálta.

Mint megírtuk, a férfi a 2019-es önkormányzati választásokon a Jobbik képviselőjelöltje volt Gyulán.

A vádirati tényállás szerint a férfi az 1980-as évek végétől karateedzőként tevékenykedett Gyulán, az edzéseket 2010 szeptemberétől a saját lakóházában kialakított edzőteremben tartotta.

A terhelt 1990-től letartóztatásáig több gyermekkorú és fiatalkorú fiú tanítványával fajtalankodott, illetve közösült.

Továbbá az edzések alkalmával meztelenül fotózta, videózta őket szeméremsértő módon, nemi vágyának felkeltése és kielégítése céljából. A szexuális cselekményeket, illetve a felvételek készítését a terhelt kezdeményezte szexuális indíttatásból edzői tekintélyének, a tanítvány és az edző közötti bizalmi és függelmi viszony felhasználásával, a tanítványok fejlődésére és annak nyomon követésére hivatkozva, egyes sértetteket érzelmileg is manipulálva, esetenként szeszes italtól befolyásolt állapotba is hozva őket.

Az eljárás a Gyulai Törvényszéken folytatódik.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató