2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Parászka: „Orbán megnyerte a szlovákiai választást”

Az újságíró szerint „a diplomáciai porondon sarokba küldött, kukoricára térdepeltetett magányos Orbánnak mindenáron szövetségesekre van szüksége”.

Pankrátorok címmel írt publicisztikát a HVG-n Parászka Boróka, aki szerint „Orbán megnyerte a szlovákiai választást”.
 
A lényeg az, hogy Szlovákiában győztek azok az üzenetek, amelyeket a rendkívül tanulékony és az ellene indított korrupciós eljárásokban élet-halál harcot vívó Robert Fico átvett Orbán Viktortól”
- fogalmaz a szerző.
 
Parászka szerint a diplomáciai porondon sarokba küldött, kukoricára térdepeltetett magányos Orbánnak mindenáron szövetségesekre van szüksége, tehát gátlástalanul megtolta Robert Fico szekerét”.
Az "újságíró" szerint jön egy új, jobboldali fordulat Európában, amelynek „Orbán Viktor valódi szövetségesek híján és makacsul fenntartott EU-ellenes politikája miatt nem lesz részese”.

Hozzátette:

„marad az izoláció, az álharcok, a migránspolitikai kellékek, az esetleg nagy nehezen kizsarolt eurómilliárdok és a geopolitikai bábjáték.

És maradnak a rettegésbe kergetett, személyi kultuszokba, vezérvárásba pácolt kelet-közép-európai társadalmak, amelyek elhiszik, hogy rajta vannak a térképen. Holott dehogy” – zárja írását Parászka.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató