2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Szijjártó Péter: Jelenleg 11 magyar állampolgár tartózkodik a Gázai övezetben

A külügyminiszter egyeztetett izraeli kollégájával, Eli Cohennel is, hozzátette, minden ott ragadt magyar családdal felvették a kapcsolatot.

Szijjártó Péter külügyminiszter arról tájékoztatott, folyamatosak az egyeztetések a Gázai övezetben tartózkodó magyarokkal.

A külügyminiszter hozzátette, a kapcsolattartás elengedhetetlen minden magyar állampolgár biztonsága érdekében, legfrissebb információik alapján jelenleg 11 magyar állampolgár tartózkodik a Gázai övezetben, többségében kiskorú gyermekek.

Szijjártó arról ír, minden családdal felvették a kapcsolatot, akik a körülményekhez képest jól vannak, és az események alakulásának függvényében tervezik az övezet elhagyását. A helyzet kritikus, tette hozzá, a családoknak egyelőre életveszélyes megkísérelni a menekülést.

"A helyszínen lévő diplomatáink már kapcsolatba léptek lehetséges nemzetközi partnerekkel egy összehangolt evakuációs művelet érdekében, amelyre már több sikeres példa is volt korábban" - írta a miniszter.

Szijjártó azt is megosztotta közösségi oldalán, egyeztetett Eli Cohennel Izrael külügyminiszterével. Bejegyzésében azt írja, áttekintették a rendkívül elszomorító helyzetet, a halálos áldozatok miatt kifejezte együttérzését és biztosította kollégáját arról, hogy Magyarország Izrael mellett áll. Hozzáteszi, a közel-keleti erőszakhullámnak nem lehetnek drámai következményei a globális biztonságra.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató