2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

A Republikon felmérte: "Tovább nőtt a bizonytalanok aránya, már többen vannak, mint a Fidesz-hívek"

A kormánypárt újabb 1 százalékpontot vesztett a népszerűségéből - közölte a Horn Gábor-féle gittegylet.



A Republikon Intézet legfrissebb reprezentatív kutatása szerint a Fidesz–KDNP a teljes népesség körében újabb 1 százalékpontot vesztett, ami azt jelenti, hogy jelenleg 29 százalékon áll, a pártválasztóknál 42 százalékos maradt támogatottsága. Tavaly október óta mindkét kategóriában 6-6 százalékponttal csökkent a kormánypártok népszerűsége, amiből nem tudott profitálni az ellenzék - adta hírül a szélsőliberális Telex.

A hungarofób lap kiemelte azt is, hogy tovább nőtt a bizonytalanok aránya, már a szavazók 32 százalékának nincs pártja, ez pedig azt jelenti, hogy többen vannak, mint a Fidesz-hívek.

A felmérés szerint a legerősebb ellenzéki párt továbbra is a Demokratikus Koalíció, amely a teljes népesség körében 12 százalékon áll, a pártválasztóknál pedig 18 százalékon. A Mi Hazánk a teljes népességen belül 7, a pártválasztóknál 10, míg a Momentum 6, illetve 8 százalékon áll jelenleg.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt jó híreket kapott, ugyanis szeptemberben 1-1 százalékpontos erősödés után beérte a Momentumot. Az MSZP is jó híreket kapott az augusztusi, mindössze 4 százalékos mélypont után újra átlépte a parlamenti küszöböt a választóknál, ám a teljes népességen belül még mindig csak 3 százalékon áll.

A Jobbik, az LMP és a Párbeszéd be sem jutna a parlamentbe.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató