2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

„Elüldözött CEU”: a Partizán és NoÁr részvételével indít képzéseket a Soros-egyetem

A Tarka ellenállás című kurzusban a TASZ, a Transparency International munkatársai és még NoÁr is közreműködnek.

Október közepén három ingyenes kurzus indul a CEU szabadegyetemén a polgári elégedetlenség, a nők magyarországi története és problémái, valamint Bibó István életművének témájában – idézte az intézmény közleményét az rtl.hu.

Mint írták, a CEU Bibó István Szabadegyetem már negyedik éve szervez vitaesteket és kurzusokat aktuális politikai és társadalmi témákban, az október közepén induló őszi szemeszterben pedig három ingyenes kurzust is megvalósítanak.

- Krasztev Péter vezetésével indul a Tarka ellenállás című kurzus, amin mások mellett a TASZ, az Átlátszó, a Közélet Iskolája, a NoÁr, a Partizán, a Transparency International, a K-Monitor/Code for Hungary, az Unhack Democracy és az Egalipe szakemberei vesznek majd részt.

- A Lengyel Nóra vezetésével induló, a Kiterjesztett múlt: A nők története a 20. századi Magyarországon című kurzus egyebek mellett a nők életét a családi életen belül, a nőkön elkövetett háborús bűnöket, a reprodukciós jogok szabályozását, illetve a női test és a szépség viszonyát is körbejárja.

- A harmadik, Az aktuális Bibó István című kurzus Bibó István életművét vizsgálja az általa írt elemzések és javaslatok nyomán, Majtényi László vezetésével.

A CEU közleményt adott ki tavaly arról, hogy folytatja budapesti tevékenységét. Mint közölték, „a CEU, amely az oktatási szabadságért folytatott harc szimbólumává vált világszerte, nem folytathat tovább diplomát adó oktatási tevékenységet Magyarországon. Minden erre irányuló nyomás ellenére azonban

az Egyetem vezetése úgy döntött, hogy nem adja el, nem adja fel újonnan felépített kampuszát Budapesten

és továbbra is teszi, amit a jogi környezet megenged számára. Megmaradt intézményi struktúráinak köszönhetően.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató