2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

A hétvégén ismét megszervezik a Leszbikus Identitások Fesztiválját

Warmup programokkal hangolódnak az eseményre.

Több éves kényszerszünet után idén újra megszervezik a LIFT-et, azaz Leszbikus Identitások Fesztiválja, melyet a Labrisz Leszbikus Egyesület rendez meg, immáron 14. alkalommal. 

A hétvége során mintegy húsz programmal várják az érdeklődőket, és még  warmup programmal is készülnek – olvasható Egyesület közösségi oldalán.

A 14. LIFT fesztivál megnyitója október 13-án, péntek este lesz a Bálint Házban. Ekkor tartják Takács Mária legújabb alkotásának, A második aranykor, egy szerelem kihívásainak premier előtti vetítése is.

Fókuszba kerül a queer művészet és az önvédelem is

Ezen felül szombaton és vasárnap különféle beszélgetéseket szerveznek a queer művészetről, a Meseország mindenkié köteteiről, Vay Blanka Saját ketrec című könyvéről, a leszbikusok közötti nemzetközi kapcsolatokról, valamint a Befogadó Terekről.

Mindezek mellett workshopok, táncoktatás, önvédelmi óra, fordító klub és stand-up comedy is várja majd a látogatókat – derült ki a programfüzetből.

Az időzítés nem lehet véletlen, mivel a Labrisz szerdán kívánt boldog Nemzeti Coming Out napot „azoknak, akik megtették és azoknak, akik most készülnek rá”.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató