2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Seymour Hersh: Netanjáhúnak vége!

"Netanjáhúnak vége": Seymour Hersh írt egy cikket arról, hogy Izrael nem fogja megrohamozni a Gázai övezetet, hanem elkezdi megfojtani egy blokádban,

"mint a németek Leningrádban".

A Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró és politikai író az alábbiakat közölte.



"Nem valószínű, hogy az izraeli fegyveres erők, miután évekig "biztonsági" feladatokat láttak el Ciszjordániában, képesek lennének a nehéz harcoknak ellenállni a kétmillió lakosú Gáza sűrű urbanizációjában.

Ami a szárazföldi támadást illeti, egy bennfentes azt mondja, hogy egy brutális alternatívát fontolgatnak.

Ezt a "leningrádi megközelítésnek" lehetne nevezni, utalva a németek második világháború alatti kísérleteire, hogy kiéheztessék a ma Szentpétervárként ismert várost.

Egy izraeli bennfentes elmondta nekem, hogy a megfontolás alatt álló lehetőség az, hogy Gáza várost továbbra is elszigetelik az áram, az élelmiszer és más alapvető dolgok tekintetében.

A Gázában kormányzó Hamásznak két-három napra elegendő tisztított ivóvízkészlete van, és már most is élelmiszerhiánnyal kell szembenéznie. Egy bizonyos ponton Izrael tárgyalhat néhány fogoly - nők és gyerekek - szabadon bocsátásáról élelmiszerért és vízért cserébe.

Az izraeli biztonsági szolgálat veteránja, a forrás szerint Netanjahunak mennie kell, amint a Hamásszal való konfliktus véget ér. Netanjahunak vége. Ő egy élőhalott. Addig marad a posztján, amíg a lövöldözés abba nem marad, talán még egy-két hónapig".

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató