2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Terror: A svéd válogatott nem játssza le a második félidőt a belgák ellen

A Belgium - Svédország mérkőzés 1-1-es állásnál, a félidőben félbeszakadt.

Ez mind a ma esti lövöldözés miatt történt, amelyben két svéd szurkoló meghalt. Amikor a hír beszűrődött a King Baudouin Stadionba, a svéd válogatott a belgákkal egyeztetve úgy döntött, nem folytatja a játékot.

A nézőket nem merik kiengedni a stadionból

A meccset leállították, majd kiderül, mi lesz most a stadionban lévőkkel. Egyelőre javasolt a lelátón maradni és mindenkit bent tartani. Bent biztonságosabb, mint a stadionon kívül. Attól tartok, hogy a jelenlévőknek itt kell maradniuk egy ideig

- jelentette Gilles De Bilde a stadionból.

A HLN jelentése szerint a 100 svéd vendégszurkoló némn ül a szmukra fenntartott szektorban:

A támadót nem találja a rendőrség, a metrót lezárták.

Közlemény

A Belgium–Svédország közötti brüsszeli labdarúgó-mérkőzés félbeszakadt a svéd szurkolók elleni támadás miatt. A közlemény szerint a belga hatóságok maximálisra emelték a terrorveszély mértékét a svéd állampolgárok elleni támadás után. A helyi média írása szerint a belga biztonsági szolgálatoknak van egy videója, amelyen a gyanúsított kijelentette, hogy az Iszlám Állam tagja, azonban a videó hitelességét még nem erősítették meg.

 

Róla van szó:

A közösségi oldalakon beindult a sírás

A belga csapat a részvétét fejezte ki.

Rendőri erősítés érkezett a stadion közelébe:

Megszólalt a belga miniszterelnök

Alexander De Croo az alábbiakat posztolta a Twitteren:

Őszinte részvétemet fejeztem ki a svéd kormányfőnek a svéd állampolgárok elleni ma esti megrázó támadást követően Brüsszelben. Azokra a családokra és barátokra gondolunk, akik elvesztették szeretteiket. Szoros partnerként a terrorizmus elleni küzdelem közös.

 

Még mindenki a stadionban van

A meccset 45 perce állították le, de egyelőre mind a 35 ezer szurkoló a stadionban marad. A területet a biztonsági erők továbbra sem nyilvánították biztonságosnak. A terrorcselekmény lehetséges elkövetője(i) szökésben marad(nak). 

A kommentátor közvetíti az eseményeket

Gilles De Bilde:

Jelenleg elég csend van a stadionban. Mindenki azt várja, hogy mi lesz. A cél az, hogy a stadiont a lehető leggyorsabban felszabadítsák, de kérdés, hogy ez pontosan mikor történhet meg - mondta majd hozzátette:

Néhány éve a párizsi támadások idején válogatott meccs is volt. Akkor az embereknek hajnali 5-ig a stadionban kellett maradniuk...

Rendőrség a lelátón

A hangosbemondó a szurkolók türelmét kérte, már harmadik alkalommal. Továbbá a stadionban tartózkodó emberek arról számolnak be, hogy már egyértelműen több fegyveres rendőr van a lelátón. 

Megérkeztek a speciális egységek

A belga intervenciós erők a Baudouin király stadion körül helyezkednek el.

A nézőket biztonsági okokból zárva tartjuk - közölték.

A közösségi médiában gyűlnek a lájkok

A terrorista videóját több százan lájkolják a migránsok...

Tom Van Grieken, a Flamand Érdek nevű párt tagja posztolta:

A brüsszeli káosz egy képen

Jönnek a hírek Nyugat-Európából...

 

Nincs meg még mindig a támadó

Szövetségi Ügyészség: "Még senkit nem tartóztattak le"

Jelenleg az egyik elkövetőt azonosították a ma esti brüsszeli lövöldözésnek, amelyben két ember meghalt. Egy másik áldozat megsérült, de már nincs veszélyben.

"A nyomozás folyamatban van, még senkit nem tartóztattak le" - mondta  Eric Van Der Sypt, a szövetségi ügyészség szóvivője. " Első pillantásra nincs összefüggés a brüsszeli támadás és a közel-keleti helyzet között . A többit illetően csak megerősíteni tudjuk, hogy minden szükséges biztonsági intézkedést megtesznek a szurkolók biztonsága érdekében a stadionban."

Elhagyták a stadiont a svéd szurkolók

Rendőri kísérettel éjfél előtt elhagyták a stadiont a svéd drukkerek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató