2024. május 07. - Gizella
EUR : 389.62
USD : 361.8
Időjárás ikon21°15°

Tizenhárommilliót kapott Schadl Györgytől az ügy koronatanúja

Kedden reggel ismét megtelt a Fővárosi Törvényszék tárgyalóterme, a Schadl–Völner-per egyik kulcsszereplője videókapcsolaton jelentkezett be. F. Vivient már több alkalommal is meghallgatta a bíróság, ám a vádlottak eddig még nem kérdezhették a végrehajtói iroda egykori titkárnőjét.- írja az Index.

Sokadik alkalommal áll a bíróság előtt tanúként az az F. Vivien, aki Schadl György egykori bizalmasa volt a budaörsi végrehajtó irodában. A koronatanúkéntemlegetett titkárnőt a múlt héten hosszú órákon át faggatta Schadl védője, akinek kérdéseire többnyire a „nem tudom” és a „nem emlékszem” válaszokat adta a nő. Mint ismert, F. Vivien egyezséget kötött az ügyészséggel, hogy tanúként minden részletről beszámol, így nem került a vádlottak padjára.

A koronatanú először Schadl György védője, Gellér Balázs kérdéseire válaszolva elmondta, hogy a monori irodában volt, amikor megjelent a készenléti rendőrség kíséretében az ügyészség. Itt elhangzott, hogy ő is gyanúsítottja lehet az ügynek, és annyit kaphat, mint a végrehajtói iroda elnöke, Schadl György.

Az akkor már sokkos állapotban lévő nő végül védő jelenléte nélkül írta alá a megállapodást az ügyészséggel.

Schadl másik ügyvédje, Morvai Attila kérdéseire sem tudott a legtöbb esetben válaszolni. Mint mondta, csak következtetett arra, hogy az osztalékrészleteiket fizették a Schadl által kinevezett végrehajtók a kar elnökének, és nem a Schadl által adott kölcsönt adták vissza.

Schadl szeretett kölcsönadni

Azt tudja, hogy egykori főnöke szívesen adott kölcsönt, ő is közöttük volt, tizenhárommillió forintot kapott tőle még 2018 környékén. Hozzátette, hogy önzetlenül nem adott akárkinek Schadl György, szerinte ő is azért kapott, hogy a lekötelezettje legyen, és jobban magához kösse. Arra, hogy a végrehajtók később az osztalékaik egy részét adják át Schadlnek, és nem a korábbi kölcsöneiket fizették vissza, csak következtetni tudott.

A végrehajtói kinevezéseket egy vizsga és egy személyes meghallgatás is megelőzte, utóbbin szerinte könnyen el lehetett intézni, hogy a Schadl által kijelölt személy kapja meg a pozíciót. Kérdésre felsorolt neveket, akik ilyen módon juthattak az állásukhoz, de konkrétumot nem tudott. Ahogy arra is csak következtetett, hogy valaki pont Schadl miatt nem kapta volna meg az áhított állást.

 

(Index)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató