2024. május 07. - Gizella
EUR : 389.62
USD : 361.8
Időjárás ikon21°15°

Zemmour a franciákat oktatja: pl. Budapesten azért nincs terrortámadás, mert nem engedik be a migránsokat

Thomas Sotto Éric Zemmourt, a Reconquête elnökét kérdezte a Les 4 vérité nevzmű politikai műsorában 

Néhány nappal azután, hogy Dominique Bernardot az arras-i Gambetta-Carnot iskolakomplexum előtt egy radikalizálódott csecsen fiatal halálra késelte, a társadalmi légkör feszülté vált.

A vita középpontjában ismét a bevándorlás áll. Ebben az összefüggésben Gérald Darmanin bemutatta a bevándorlási törvényjavaslatát, amelyet már több mint egy éve halogatnak. Ezzel a törvényjavaslattal a kormány választ kínál a "terrorizmusra". A törvényjavaslatot november 6-án kell megvizsgálni.

"Gérald Darmanin az a belügyminiszter, aki lehetővé tette, hogy a történelemben a legtöbb külföldit fogadjuk be. Ő az, aki a legkevesebbet toloncolja ki" - mondta Éric Zemmour, a France 2 4 Vérités című műsorának vendége 2023. október 19-én, csütörtökön.

"Gérald Darmanin bütykölni akarja a törvényt és csökkenteni a kitoloncolás akadályait, de valójában csak a munka felét teszi meg. (...) Meg akarom szüntetni mindazokat a jogokat, amelyeket a külföldieknek adnak, hogy elkerüljék a kitoloncolást. (...) Bárki, aki a legkisebb szabálysértést is elköveti... A külföldieknek megfelelően kell viselkedniük az országunkban" - mondja a volt elnökjelölt.

Konkrétan 10 000 eurós kaució bevezetését javasolja a magas kockázatú országokból érkező külföldiek vízumáért.

Zemmour megemlítette Magyarországot is a terrorcselekmények kapcsán.

"Mit gondol, miért voltak iszlamista támadások Arrasban és Brüsszelben, és miért nem Tokióban vagy Budapesten? - tette fel a költői kérdést.

Mert ott nincs bevándorlás. Ez az egyetlen szó, ami megoldja a kérdést!" - folytatta Zemmour.

Október 16-án, hétfőn este Gérald Darmanin lángba borította a közösségi oldalakat, miután a CNews-on azzal vádolta Karim Benzemát, hogy "hírhedt kapcsolatai vannak a Muzulmán Testvériséggel" (egy Egyiptomban alapított iszlamista szervezet).

A francia labdarúgó-válogatott korábbi támadója az X-en (korábban Twitter) a palesztinok mellett állt ki: "minden imáját a gázai népért tette közzé, amely ismét áldozatául esett ezeknek az igazságtalan bombázásoknak, amelyek nem kímélik sem a nőket, sem a gyermekeket".

"Karim Benzema véletlenül játszott a francia válogatottban, pusztán a pénzért és a sporteredményekért. Ő nem francia a szíve mélyén, soha nem szerette" - mondja Éric Zemmour. "Ami engem illet, Karim Benzema egy muszlim, aki a saríát akarja alkalmazni, aki dzsihádot tervez" - hangsúlyozza. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató