2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Gyöngyösi: a forradalom szellemi örököse a Jobbik

Mansfeld Péter budapesti szobránál tartott megemlékezést a Jobbik-Konzervatívok, amiről a Facebookra is feltöltöttek egy tízperces videót. Gyöngyösi Márton pártelnök azt mondta, Mansfeld Péter erős jelképe annak, „ahogy a népeket rabságba taszító diktatúrák a fiataljaikkal bánnak”, mert „a fiatalság a legnagyobb veszedelem, ami az önkényuralmi rendszerekre leselkedik” a maga bátorságával, szókimondásával, szabadság iránti lelkesedésével, ami szöges ellentétben áll és lesz e rendszerek alapjával, „az alávetett, hajlongó tömegek félelmével”.

A fiatalok nélkül nincsen valódi ellenállás semmilyen elnyomó rendszerrel szemben – mondta a pártelnök. Az ellenzéki párt elnöke azt mondta: „a fideszes bolsevikok rendszere” egy magyar fiatalnak „bezáruló határokat, egyre fogyatkozó tanulási lehetőségeket, nevetséges béreket, no meg ócska orosz propagandát” kínál, érvényesülni, a kiváltságokkal élni pedig azok tudnak, akik megalkusznak vele.

Gyöngyösi szerint egyébként a forradalom szellemi örököse a Jobbik, mert mint mondta, a két évtizeddel ezelőtti megalakuláskor Pongrátz Gergely szabadságharcos nekik adta át '56 lyukas zászlaját.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató