2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Donáth páros lábbal szállt bele Gyurcsányékba

A DK súlyos gátja a kormányváltásnak a Momentum EP-képviselője szerint.

„Sajnos nem csupán a kormányoldalon látjuk megvalósulni a hazugság kultúráját. Hasonló politikai kultúrát képvisel a Demokratikus Koalíció is. Ezzel pedig súlyos gátja a kormányváltásnak” – írta a Válasz Online-ban megjelent publicisztikájában Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti listavezetője.

A lap azt írja, ritkán közlik politikusok véleményét, Donáthéval most azért tettek kivételt, mert szerintük „hadüzenetként is értelmezhető”.

Donáth Anna szerint a választók azért nem hiszik el, hogy van esély kormányváltásra, mert az elmúlt húsz év arra tanította meg őket, hogy a politikusok hazudnak.

„Hazudnak reggel, éjjel meg este is. Nemcsak azt tanulták meg a választók, hogy a politikusok pártfüggetlenül hazudnak, de azt is, hogy a hazugság a politika alapvető természete. A választók megszokták, hogy a politikusok hülyének nézik és átverik őket. Sőt, egyre inkább a hazugság, a valóság tudatos eltorzítása vált politikai ajánlattá” – írta a Momentum politikusa, majd azzal folytatja, hogy a politikusoknak is igazat kell mondaniuk.

Szerinte a Demokratikus Koalíció gátja a kormányváltásnak, mert:

- hazudott a választóknak;
- nem hallgatja meg a kritikát;
- nem vállalja a felelősséget;
- és nem ismeri el a hibáit

„Ezért a legelutasítottabb párt a DK az ellenzéki szavazók körében, és ezért akadálya a kormányváltásnak”

– írta Donáth.

A Momentum EP-listavezetője részletesen ír arról, hogy a DK a tavalyi választások után nem vállalt részt az ellenzék „katasztrofális vereségéből”, és a DK elnöke folytatta a felelősséghárítást.

„Dobrev Klárának nem volt köze a vereséghez” – idézte Gyurcsány Ferencet Donáth Anna, aki szerint

az ellenzéki párt azzal is rögtön ledobta magáról a felelősséget a választások éjszakáján, amikor nem voltak hajlandók kiállni a színpadra a közös miniszterelnök-jelölt mellé.

„Miféle felelősségtagadás ez? Hiszen a DK tagja volt az ellenzéki összefogásnak. Mindenki tehetett a vereségről, csak azok nem, akik a legtöbb választókerületben állítottak egyéni jelöltet?”

– tette fel a kérdést Donáth Anna.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató