2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Megvan Boris Johnson új munkahelye (Videó)

Televíziós műsorvezetőként folytatja pályafutását a volt brit miniszterelnök. A GB News nevű brit médiatársaság pénteki bejelentése szerint Johnson – aki 2019 nyarától három évig töltötte be a kormányzó Konzervatív Párt vezetőjeként a miniszterelnöki tisztséget – a jövő év elején lép be a céghez “műsorvezetőként, programkészítőként és kommentátorként”. 

Johnsonnak a tájékoztatás szerint “kulcsfontosságú szerepe” lesz a jövőre esedékes brit parlamenti választások, valamint az ugyancsak 2024-ben tartandó amerikai elnökválasztás tudósításában. 

A volt brit kormányfő mindemellett új sorozatot is indít, amelynek célja az ő műsorvezetésével Nagy-Britannia globális befolyásának bemutatása

– fogalmaz tájékoztatásában a GB News.

Boris Johnson a bejelentéshez fűzött videónyilatkozatában “lázadó csatornának” nevezte a GB News-t és közölte: műsoraiban elmondja majd “kozmetikázatlan” véleményét “Oroszországon és Kínán át az ukrajnai háborúig mindenről”.

Johnson azonban tavaly júliusban lemondott a pártvezetői posztjáról és a miniszterelnöki tisztségről, miután nyilvánosságra került, hogy a londoni kormányfői hivatalban a koronavírus-járvány miatt saját kormánya által elrendelt korlátozások idején ivászatokkal kísért társasági összejöveteleket rendeztek. A volt miniszterelnök idén nyáron alsóházi képviselői mandátumát is visszaadta, miután a képviselői mentelmi jog és egyéb előjogok alkalmazását szabályozó alsóházi szakbizottság vizsgálati jelentése szerint szándékosan félrevezette a parlamentet, amikor többször is kijelentette, hogy ezeken az összejöveteleken nem történt törvénysértés.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató