2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Orbán Viktor az EU-csúcsról: tervben van egy újabb nemzeti konzultáció

Orbán Viktor az EU-csúcson van tegnap óta, ezért onnan ad interjút a Kossuth Rádiónak.


Késő éjszakáig gyúrták egymást a politikusok - mondta el a miniszterelnök. Eltelt 3 év, nekünk van egy hatályos költségvetésünk, ami 7 évre szól és ezt akarják felülírni, dobjunk össze még 100 milliót. Az egyik kiadási tétel Ukrajna a másik a migráció - mondta el Orbán Viktor.

Azok a konfliktusok, amik eddig 1000 kilométerre voltak, ma itt vannak Európában. 

Mi nem érzünk ebből sokat, mert nálunk nincsenek migránsok, de más európai országban vannak és mindennaposok ezek a problémák. A bürokraták ezen felül egy kis tartalékot is szeretnének és egy kis béremelést is akarnak maguknak. Kidolgozatlannak, alkalmatlannak kellett az előterjesztést ítélni.

Különösen az ukrán ügyben nagyon nagy csata volt

- jegyezte meg Orbán Viktor. A miniszterelnök semmilyen indokot nem lát, hogy mi magyarok fizessünk Ukrajának. Mielőtt a pénzünket elköltjük kellene egy stratégia, ami látunk.

Az a statégia amibe belementek, az a stratégia megbukott. 

Teljesen nyilvánvaló, hogy az ukránok a fronton nem fognak győzni. A politikusok ezt nem merik beismerni. Mi viszont Brüsszelben ezt elmondtuk korábban is. Szó sincs arról, hogy az orosz elnök megbukik Oroszországban, mert ott zűrzavar lesz, de nem lett.

Azt kell mondani az A terv megbukott. 

Ekkor kell B terv és megnézni, hogy az kinek mennyibe fog kerülni.

Egy vezetői problémával állunk szemben

- tette hozzá. Olyan vezetőink vannak, akik nem tudják ezt a problémát megoldani, ezért kell leváltani őket, mert ők csak békeidőben tudnak döntéseket hozni.

JÖN AZ ÚJABB NEMZETI KONZULTÁCIÓ

A gazdaságpolitika sem jó az EU-ban, hol a rezsivédelmet, hol a kamatstopot akarják megszüntetni. Szükség van a miniszterelnök szerint arra, hogy a magyar kormányt megerősítsük. Legyen egy újabb nemzeti konzultáció, most is van 10-12 kérdés, amiről kikérdeznénk az embereket.

MÁR NEM BARBÁR MÓDSZER A HATÁRKERÍTÉS

A migrációra kitérve elmondta, hogy van összefüggés a bevándorlás és a terrorizmus között. Amikor 2015-ben beszélt Orbán Viktor a migrációról és beszéljünk arról, hogy milyen problémákat okozhat ez a jelenség, akkor mi voltunk a barbárok a kerítéssel. Ma már mindenki beismeri, hogy jó.

Amit Magyarország 2015-ben képviselt, úgy cselekszik ma mindenki.

Mi kidolgozunk egy modellt, hogy hogyan kell megvédeni a hazánkat. Senki sem jöhet be, akinek mi nem adtunk engedélyt.

A kitoloncolásokról elmondta, hogy nem lát benne nagy reményt.

Ha egyszer kinyomtuk a fogkrémet a tubusból, dajkamese, hogy vissza tudjuk oda tolni. 

Arra köteleznének minket is, hogy migránstáborokat építsünk, olyan embereknek, akik a határvadászokra támadnak. Ők azt hitték a migránsok gyúrható figurák, akiket majd úgy alakítják, ahogy nekik tetszik. De elfelejtik, hogy emberekről van szó, más kultúrával, más világképpel.

Az iszlám világot egyébként nagyra tartja a miniszterelnök, csak azt nem tudja, hogy miért kell az iszlámot ide hozni. Ennek ugyanis nagyon nagy a kockázata. Azt, hogy ki tartózkodik Magyarországon és milyen veszélyt vállalunk, arról mi akarunk dönteni - tette hozzá Orbán.

LEGYÜNK AZ ELSŐK KÖZÖTT A ZÖLDENERGIÁBAN

Orbán Viktor egy antikommunista diáklázadásból jön az elmondása szerint, de néha az ember talál ezt-azt. Itt van például ez a kínai kérdés. 90′-ben azonban történt valami és egy kiemelten jó kínai-magyar kapcsolatunk volt. Medgyessy Péter például jó kapcsolatot ápolt Kínával. Ezért is van nekünk ott előnyünk. Az elemzők szerint Kína lesz a leggazdagabb ország nemsokára. A zöld energia viszont ma nagyon fontos, ebben a kínaiak tudnak nekünk segíteni. Szélből, napból stb. lehet előállítani az energiát, ebben a technikában a kínaiak nagyon jók. De ezeket tárolni is kell. Akkumulátor egy gyermekded dolog ahhoz képest, ami a Kínában van.

Ki hány óráig tudja eltárolni az oda betáplált energiát

- ez ma a kérdés, és nekünk a kínai technológiával kell együttműködni. Nekünk pedig a felzárkózást kell keresni és ha egy technológiába gyorsan kapcsolódunk be, akkor előnyöket szerezhetünk mások előtt.

NEM RÁBESZÉLNI AKARJUK A FIATALOKAT A GYEREKVÁLLALÁSRA, CSAK SEGÍTENI

A CSOK pluszról elmondta Orbán Viktor:

Ha van gyerek van jövő, ha nincs gyerek nincs jövő.

Persze a gyermekvállalás magánügy, mi nem akarjuk rábeszélni az embereket, hanem azt mondjuk, hogyha akarsz gyereket, akkor ne ütközz akadályokba. Nincs például munkahelyed vagy otthonod, ebben segít a kormány. A városi CSOK már nem volt jó, ezért már egy éve dolgozik a kormány azon, hogy helyette valami mással álljon elő, ennek eredményeként született meg a CSOK+.

(Pestisracok.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató