2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Borkai: "A kormány támogatása nélkül is sikeresen vezetném Győrt"

A szexbotrányba keveredett egykori győri polgármester, Borkai Zsolt úgy véli, hogy a kormány támogatása nélkül is sikeres városvezető lenne.

A korábban kormánypárti színekben, most függetlenként induló politikus szerint nem a támogatásokon múlik a város sikere, mivel Győr már eleve elég erős ahhoz, hogy működjön. Az expolgármester feltehetően ezt a már oda vitt beruházásokra alapozza. 

Október 25-én jelentette be Borkai Zsolt közösségi oldalán, hogy a 2024-es választáson ismét versenybe száll a polgármesteri székért. Borkai Zsolt elmondta, hogy az önkormányzati választásokon függetlenként térne vissza Győr élére, ehhez azonban le kellene győznie utódját, a kormánypártok által támogatott Dézsi Csaba Andrást, illetve egy helyi újságírót, Pintér Bencét is.

Borkai Zsolt úgy látja, hogy Győr jövője elsődlegesen nem a költségvetési forrásokon múlik, mivel szerinte a város támogatások nélkül is elég erős ahhoz, hogy jól működjön.

Magyarország költségvetését „nehézkes történetnek” nevezte, így szerinte saját erőből érdemes megoldani a város működését.

Korábbi tisztségéről elmondta, hogy „nem volt hibátlan polgármester”, de 2006–2019 között Győr fejlődött és sikeres volt. Megjegyezte, hogy a sikerhez azok az emberek is kellettek, akik összefogtak és előre vitték a várost.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató