2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Kiszabadította az első túszt az izraeli hadsereg

Az izraeli különleges erők kiszabadítottak egy katonanőt, akit az október 7-i támadás során rabolt el a Hamász. Ez volt az első sikeres mentőakció, amit az izraeliek végrehajtottak, de továbbra is több mint 220 túszt tartanak fogva a Gázai övezetben, köztük négy magyar illetőségűt.

Hétfőn Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök bejelentette, hogy a különleges erők kiszabadítottak egy katonanőt a Hamász palesztin terrorszervezet fogságából egy gázai rajtaütés során. A 19 éves Ori Megidis három hét után találkozhatott újra a családjával. Az információk szerint Megidis jó egészségi állapotban van.

A későbbi mentőakciók sikere érdekében az izraeli hatóságok nem tettek közzé részleteket a műveletről.

A fiatal katonanő sikeres kiszabadítása reménysugár lehet a továbbra is Gázában fogva tartott több mint kétszázhúsz túsz családtagjai számára, akik attól is rettegnek, hogy a szárazföldi invázió veszélybe sodorhatja szeretteik életét. A miniszterelnök szerint azonban épp ez teremti meg a túszok kiszabadításának lehetőségét, mert nyomás alá helyezi a Hamászt.

Elkötelezettek vagyunk, hogy az összes túszt hazahozzuk. Úgy gondoljuk, hogy ennek a módszernek van esélye

− idézi Benjamin Netanjahut a The Telegraph brit napilap.

A palesztin terrorszervezet eddig négy túszt engedett szabadon, először egy amerikai anyát és lányát, majd két idős holokauszt-túlélőt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató