2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Novák Előd Jakab Péterről: “Inkább az elhagyott gyerekeivel foglalkozna”

A Mi Hazánk alelnöke kemény választ küldött a bukott politikusnak.

A parizeus Jakab Péter bosszújaként sokszoros csúsztatással jelentkezett. Bár Kövér László engem több hónapi „fizetés nélküli szabadságra” küldött büntetésként a cigánybűnözésre való figyelemfelhívásom miatt, ennek ellenére az egyik legaktívabb képviselő vagyok, míg Jakab Péter illetékes Igazságügyi bizottsági tagként sem vett részt azon az ülésen, melyen leszavazták a képviselők kettős állampolgárságának nyilvánosságát célzó törvényjavaslatomat, ahogy távol maradt a képviselők családtagjai vagyonnyilatkozatának nyilvánosságát kezdeményező javaslatom vitájától és szavazásától is, hiába érveltem mindkét indítványom mellett személyesen is.

Most csak írásban terjesztettem elő indokolásomat több mint egy oldalon, Jakab sem szólt hozzá. A végső döntést a Törvényalkotási Bizottság hozza meg, ahol (az Igazságügyivel szemben) van bizottsági tagunk, ott vita is várható. És mit mutatnak a számok a parlamenti munkáról e ciklusban?

Önálló indítványok száma: 39 Jakab Péternek, 110 Novák Elődnek. Törvényjavaslatok száma: 0 Jakab Péternek, 8 Novák Elődnek. Nem önálló indítványok (módosító javaslatok) száma: 3 Jakab Péternek, 82 Novák Elődnek. Hozzászólások száma a plenáris üléseken: 21 Jakab Péternek, 109 Novák Elődnek.

Jakab Péter független képviselőségének több mint egy éve alatt csak egyetlen napirendi ponthoz szólt hozzá, szakmai javaslatot pedig soha nem láttunk még tőle, csak tömény prolizmust.

Pedig szívesen megtanítanám törvényjavaslatot készíteni, én ma is benyújtok egyet a készpénzhasználat alkotmányos védelme érdekében. Bár papírforma szerint leszavazzák, de már csak gyorsan elő kell vegyük majd, ha egyszer úgy alakulnak az erőviszonyok, hogy a Mi Hazánk nem lesz megkerülhető. S mi lenne, ha egyszer a DK kerülne kormányra, s annak farvizén Jakab Péter? Az elvtelenül egyesült szivárványkoalíciónak programja sincs. Ha már szakmai érdeklődése nincs Jakab Péternek, az iskolai őszi szünetben parlamenti aktivitásomat hiányoló kötözködése helyett jobb lenne, ha inkább az elhagyott gyerekeivel foglalkozna legalább ilyenkor ő is egy kicsit – írta az X-en (korábban: Twitter) a Mi Hazánk alelnöke.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató