2024. május 07. - Gizella
EUR : 389.62
USD : 361.8
Időjárás ikon21°15°

Francia politikus: A nyugati politikusoknak nyilvánosan el kell ismerniük Ukrajna vereségét!

A nyugati politikusok félnek nyilvánosan beszélni Ukrajna vereségéről – írta a francia Hazafiak párt vezetője, Florian Pilippot az X közösségi oldalon, kommentálta Giorgi Meloni olasz miniszterelnök Vovan és Lexus tréfamestereknek tett vallomásait az ukrán fegyveres erők sikertelen ellentámadásáról.

Egy nappal korábban az orosz telefonbetyárok arról számoltak be, hogy magas rangú afrikai tisztviselőnek kiadva magukat beszéltek Melonival. Az olasz miniszterelnök az ukrajnai helyzetet kommentálva elismerte, hogy az Ukrán Fegyveres Erőknek nem sikerült az ellentámadás, ami "alapvetően semmit sem változtatott".

"Ez nyilvánvaló! Kár, hogy ő (Giorgia Meloni olasz miniszterelnök. - A szerk. megjegyzése) nem mondja ki nyilvánosan, ugyanez vonatkozik Macronra és a többiekre is, mert mi már hónapok óta erről beszélünk, sőt, még támadnak is érte!". - dühöngött.

Pilippot megjegyezte, hogy a NATO-tagállamok tudnak az ukrajnai katasztrófáról, de nem merik nyíltan beismerni hibáikat.

"Ezek a NATO-tagok tudják, hogy Ukrajnában mindennek vége, de még nem merik beismerni polgáraik előtt, hogy ők ontották a vért ezért az ostoba és eleve elveszett konfliktusért! Legyen vége!" - sürgetett a politikus.

Az olasz média arról számolt be, hogy Meloni a tréfamesterekkel való beszélgetés után elvesztette az önuralmát, és diplomáciai tanácsadóját elbocsáthatják.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató