2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Egy fegyveres férfi tüzet nyitott a hamburgi reptéren

Egy fegyveres férfi, aki autóval tört be a hamburgi repülőtérre, többször is tüzet nyitott egy autóból - jelentette a Bild című lap.



A kiadvány korábban szombaton azt írta, hogy a hamburgi repülőteret lezárták egy ismeretlen fegyveres férfi miatt, aki áttörte a biztonsági kordont.

Vele volt két gyerek is - írja a lap.

 

"A Bild szerint a férfi két gyermeket tartott az autójában. Nem sokkal azelőtt, hogy a fegyveres férfit a biztonsági erők kiszúrták volna a repülőtéren, a felesége kapcsolatba lépett a rendőrséggel, és egy segélyhívó telefonszámon keresztül értesítette a rendőröket, hogy férje a gyerekekkel a repülőtérre siet" - közölte a kiadvány.

A hamburgi légiforgalom teljesen leállt. A terminálok megközelíthetősége le van zárva. A helyzet zavaros, és nagyszámú rendőr van a helyszínen.

Rendőrségi helikopterek is vannak a levegőben. Fegyveres rendőrök az 1-es és 2-es terminálról embereket helyeztek biztonságba.

"A hamburgi repülőtér kifutópályáján jelenleg nagyszabású rendőri művelet zajlik. Nagy erők vannak a helyszínen. Jelenleg egy statikus túszhelyzetet feltételezünk."

- írta a hamburgi rendőrség az X közösségi oldalon.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató