2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

A kócos srác most Izraelbe utazott

Az ausztrál kormányfő Scott Morrison és Boris Johnson volt brit miniszterelnök Izraelbe látogatott, hogy támogatást nyújtsanak az ország politikai vezetőinek és polgárainak a Hamász elleni véres háborúban.

A két volt vezető együtt utazott az Egyesült Királyságból, és megbeszéléseket folytattak Isaac Herzog izraeli elnökkel és a harcokba behívott brit-izraeli tartalékosokkal.

Találkoznak a Hamász október 7-i terrortámadásai által kiváltott harcokban megölt katonák családjaival is, és bejárják a Be'eri kibucot, a mészárlás egyik fő célpontját.

Johnson és Morrison elutazik Kfar Azába, a Gázai övezet határához közeli helyszínre, ahol a Hamász harcosok tucatjai több mint 100 embert öltek meg. Bejárják az Izraeli Védelmi Erők helyzetfelmérőjét és a háborús erőfeszítések során használt elosztóközpontot.

A páros vasárnap találkozott Danny Danon volt izraeli ENSZ-nagykövettel is.

"Hálás vagyok a lehetőségért, hogy Johnson volt miniszterelnökhöz csatlakozva Izraelbe utazhatok, hogy szolidaritást vállaljak Izrael népével és államával, valamint az egész világ zsidó közösségével" - mondta Morrison.

"Ez egy lehetőség arra, hogy első kézből megértsük, mi történik a helyszínen, tisztelegjünk az elvesztettek előtt, kifejezzük támogatásunkat azok iránt, akik szenvedtek és most részt vesznek ebben a szörnyű konfliktusban, és megvitassuk, hogyan lépjünk tovább."

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató