2024. május 17. - Paszkál
EUR : 386.16
USD : 355.15
Időjárás ikon15°10°

Menczer Tamás: Elfogadhatatlan, hogy Magyarországon keresztet égessenek!

Komoly vita alakult ki a Hegytetőn még augusztusban felgyújtott kereszt ügyében, miután baloldali álcivilek megtámadták a kormányhivatal újbóli keresztállítással kapcsolatos engedélyét.

Most Menczer Tamás külügyi államtitkár Facebook-posztban reagált az üggyel kapcsolatos fejleményekre. 

"Sohasem akartam, hogy mindenki szeressen - avagy árt-e egy kereszt a természetnek?!

Múlt vasárnapi videóm után sokan megnyilvánultak a felgyújtott kereszttel kapcsolatban, ezt köszönöm, ez bizonyítja, hogy önmagán túlmutató ügyről van szó.

Szeretném 4 pontban világossá tenni az alábbiakat:

- Továbbra is meggyőződésem: elfogadhatatlan, hogy Magyarországon bárhol, bármikor, bármilyen körülmények között keresztet égessenek!

- Egyesek azt állítják, hogy "a Menczer a környezetvédők ellen harcol". De ez nem igaz. Ugyanis, amit én szeretnék, az a legcsekélyebb veszéllyel sincs a természetre.

- Egyrészt nyilvánvaló, hogy a 20x20 cm-es alapra állítandó kereszt semmi veszélyt nem jelent a természetre. Másrészt ezen a hegyen eddig is állt egy kereszt. Eddig senki sem állította, hogy a kereszt miatt kipusztult a leánykökörcsin vagy az árlevelű len. Azt sem mondta senki, hogy a korábban ott álló, és augusztus végén felgyújtott kereszt veszélyeztette a fűrészlábú szöcskéket. Ha tehát a kereszt eddig sem jelentett veszélyt a természetre, a jövőben miért jelentene? Az én célom a korábbi állapot helyreállítása, ahol kereszt állt, ott álljon újra kereszt.

- A Duna-Ipoly Nemzeti Park fura ura azt állítja, hogy a kereszt a természetvédelmi célokkal "nem összeegyeztethető". Fentiekre tekintettel ez persze nem igaz. Igazgató úr azt is kinyilatkoztatta, hogy a természet templom, amelyet védeni kell - a kereszttől is. Tisztelettel felhívom a nagyhatalmú Igazgató úr figyelmét arra a talán nem elhanyagolható tényre, én még olyat nem hallottam, hogy a kereszt a templomot elcsúfítja... Az én megítélésem szerint Igazgató úr döntéseivel és megnyilatkozásaival kizárólag alkalmatlanságát bizonyította.

Persze látom, hogy az ügyben képviselt álláspontom miatt nem mindenkinél lettem én a kedvenc. Ezzel kapcsolatban két észrevételem lenne. Az én körzetemben élők természetesen bármely ügyben számíthatnak rám, az ajtóm mindenki előtt nyitva áll, függetlenül attól, hogy ebben az ügyben egyetértünk-e. A másik az, hogy engem nem zavar, ha csúnyákat mondanak rám. Én sohasem akartam, hogy mindenki szeressen. Sőt, ha mindenki szeretne, az kifejezetten zavarna" - zárul Menczer Tamás posztja.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató