2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Szegeden épülhet meg a BYD magyarországi autógyára

A világ második legnagyobb elektromosautó-óriásaként jegyzett kínai BYD Magyarországon építheti meg az első európai autógyárát.

A Tesla egyik legnagyobb kihívója már meghozhatta a döntést a magyarországi beruházás végrehajtásáról, közölte szombaton a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A német kiadvány birtokába jutott, egyelőre meg nem erősített információk a kínai autógyártó környezetéből származnak.

A BYD-nek Komáromban már van egy üzeme, 2017 óta zajlik ott az elektromos buszok gyártása, idén nyáron pedig bejelentette a cég, hogy 10 milliárd forintos beruházással akkumulátor-összeszerelő üzemet létesítenek Fóton.

Most pedig aláírás előtt állhat egy igen komoly beruházás, amely szerint Szeged közelében építkezhet tovább a kínai óriáscég.

A kínai partner részéről komolyak a szándékok, a beruházás egy személyautó összeszerelő üzemről szól, „de a hivatalos bejelentés lesz a biztos”. A cég szándékai mindenesetre komolyak, a BYD már két kereskedést is nyitott Budapesten.

A cég már korábban elhatározta, hogy belép a magyar piacra, az autógyártó első körben három modellt értékesít idehaza, melyekre többfajta garanciát is vállal.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató