2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

Bloomberg: Orbán Viktor újabb nagy győzelmet aratott, ezúttal Németország ellen

Elemzők szerint azért éppen Magyarországra érkezik a kínai óriáscég, a BYD, mert jobb a kapcsolata a magyar kormánynak Pekinggel, mint Európa többi részének. A Bloomberg azt írja, Németország elől szerezte meg Orbán Viktor kormánya a hatalmas üzletet.

Nem meglepetés, hogy a kínai óriás, a BYD vélhetően Magyarországon épít új gyárat, mert a magyar kormánynak sokkal jobbak a kapcsolatai Pekinggel, mint Európa többi részének – írja az Aktualityben megjelent cikkben Tomás Vranka, az XTB elemzője.

A szakértő úgy véli, Magyarország az autóakkumulátorok gyártásának csomópontjává, központjává válik, a bejelentett projektek befejezése után pedig Kína, az Egyesült Államok és Németország után a negyedik legnagyobb lesz a világon.

A szakportál szerint Orbán Viktor számára újabb győzelem lehet a BYD döntése, mert Németország helyett választhatja Magyarországot a kínai vállalat.

Eközben Csehországban a Volkswagen egyelőre nem tervez akkumulátorgyárat, Szlovákia pedig csak kisebb projekteket tudott eddig megszerezni.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató