2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Az Audi-szakszervezet két elnökségi tagját bilincsben vitték el a mai bizalmi értekezletről

Csütörtök reggel tartották az Audi Hungária Független Szakszervezet bizalmi értekezletét, ahonnan lapinformációk szerint a rendőrök bilincsben vittek el két elnökségi tagot. Az értesülések alapján eddig közokirat-hamisítás gyanújáról lehetett tudni, az újabb hírek szerint azonban a feljelentésben – aminek alapján a nyomozás indult – hűtlen kezelés gyanúja is szerepelt.

A Szabad Európa két nappal korábbi cikke is foglalkozott a témával. Ebben arról írnak, hogy a megkeresésükre a NAV Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága még augusztusban is kitérő választ adott azzal kapcsolatban, hogy vizsgálódnak-e az AHFSZ pénzügyeivel kapcsolatban. Azóta kiderült, hogy nem, viszont a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomoz.- írja az Index.

Mint az Index cikkéből kiderült, két pénzügyi beszámoló áll a háttérben:

- Egy 2020-as beszámolót kétszer adtak le. Elsőként 2021. május 29-én, amelyben 92,6 millió forintos veszteségről számoltak be, majd szeptember 27-én egy módosított beszámolóban már 93 ezer forint nyereség állt. A magyarázatban azt írták, az „anyagjellegű kiadások” összegét csökkentették 92,7 millióval.

- A 2021-es évre pedig már három pénzügyi beszámolót adtak le, miután az eredetit kétszer is módosították. A 2022. június 1-jén benyújtott első beszámolóban 366,5 milliós veszteség szerepelt az „adózott eredmény” rovatban. A három hónappal később, szeptember 27-én beérkezett második jelentésben már 234,2 millió veszteség, a november 6-i harmadik korrekció után 233 millió mínusz szerepelt ugyanezen a soron. A különbség az első és a harmadik beszámoló között 130 millió forint.

A lap szerint ez állhat a háttérben, az azonban egyelőre nem ismert, hogy továbbra is közokirat-hamisítás-e a gyanú, vagy már a hűtlen kezelés. Erről Németh Miklós győri ügyvéd beszélt a portálnak, aki azt az elnökségi tagot és a két bizalmit képviseli, akiknek a nevében idén tavasszal feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. Feljelentésében a hűtlen kezelés gyanúját is megemlítette.

Arról is írnak, hogy teljes döbbenetet okozott a rendőrség fellépése a csütörtöki bizalmi értekezleten. Úgy tudni, a szakszervezet irodáit jelenleg átvizsgálják, és házkutatást is tartanak. Az ügyben megkerestük az AHFSZ kommunikációs munkatársait, de hívásunkra egyelőre nem válaszoltak.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató