2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Erdoğan keményen bírálta Izrael palesztinai mészárlásait

A török államfő kijelentette, hogy Izrael próbára teszi a türelmüket az „ígéret földjére” vonatkozó téveszméivel, és az atomfegyverek bevetésével való fenyegetőzéssel - írja a TRT.

Recep Tayyip Erdoğan elnök Mustafa Kemal Atatürk halálának 85. évfordulója alkalmából rendezett ankarai megemlékezésen mondott beszédet a Beştepe Nemzeti Kongresszusi és Kulturális Központban.

A török államfő beszédében ismét határozottan bírálta Izrael palesztinai mészárlásait, és hangsúlyozta, hogy

emberiesség elleni bűnöket követnek el a világ szeme előtt.



Erdoğan kijelentette, hogy

Izrael erőszakkal elorozta azokat a földeket, ahol a palesztin nép több mint ezer éve él,

és megjegyezte, hogy Izrael próbára teszi a türelmüket az „ígéret földjére” vonatkozó téveszméivel, amelyekbe Türkiye területei is beleesnek, és az atomfegyverek bevetésével való fenyegetőzéssel.

„Hamarosan eljön a nap, amikor azok, akik technológiai fölényük és erkölcstelen zsarnokoskodásuk ellenére még mindig képtelenek elbánni Palesztina ártatlan gyermekeivel, asszonyaival és idős embereivel, felébrednek ebből a durva álomból” - mondta Erdoğan.

„Mindezek az elnyomók és azok, akik a nekik nyújtott támogatással bűnrészesek ugyanebben a bűntettben, előbb az emberiség lelkiismerete, majd a történelem előtt fognak megmérettetni”

– közölte.

A köztársasági elnök hangsúlyozta, hogy Türkiye minden platformon vezető szerepet fog betölteni ebben az ügyben, és hozzátette:

„A világ államainak és kormányainak jelentős része talán szemet huny az elnyomás felett. De az, hogy napról napra erősödnek az ezen országok népeinek lelkiismeretéből felszálló hangok, reménnyel tölt el minket az emberiség jövőjével kapcsolatban.”

(TRT)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató