2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Makizaj beleszállt Ungár Petikébe: "Áruló vagy"

Az ATV Start című műsor szerda reggeli vendége volt Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) alapítója. 

A politikus beszélt az ellenzék jelenlegi helyzetéről, illetve a jövő évi választásról is, emellett pedig Ungár Péter is szóba került, akit árulóként állított be az adásban. 

Korábban is ment már az adok-kapok Márki-Zay Péter és Ungár Péter között, ugyanis az LMP-s politikus a 2022-es országgyűlési választások után a külföldről érkező kampánypénzek kapcsán úgy fogalmazott, hogy "dermesztő az összeg" amit az ellenzék kapott. Ám a hódmezővásárhelyi polgármester szerint Ungár ezt csak azért mondta, mert ezt adta ki neki feladatként a Fidesz.

Nemrég Ungár Péter azt nyilatkozta, hogy 2022-ben Márki-Zay egy egyszemélyes melodrámává alakította az egész kampányt, ám ez elmondása szerint nem az ő hibája, mert "a hat párt alakította ki úgy a kereteket, hogy egy olyan jelölt állhatott az egész kampány élére, aki szerint az ellenzék legnagyobb problémáját a mögötte álló pártok jelentik".

Az LMP-s politikus kiemelte azt is a napokban, hogy

soha többet nem ismételhetik meg azt, hogy olyan jelöltekkel indulnak, "akiknek szimpatikusabb volt a Fidesz adórendszere, mint az általunk elképzelt".

Szerdán az ATV Start című műsorának volt a vendége Márki-Zay Péter, ahol ismét szóba került a 2022-es választás, illetve a jövő nyáron esedékes önkormányzati választás is, akárcsak a külföldről érkezett kampánypénzek és Ungár Péter. 

Szóba került az a vita is, ami Márki-Zay Péter és Ungár Péter között alakult ki. Ezzel kapcsolatban pedig a hódmezővásárhelyi polgármester kijelentette,

"Én továbbra is azt látom, hogy az ellenzék egy jó részének Rogán Antal csapata mondja meg azt, hogy miről beszélhet és miről nem.

Vannak olyan árulók az ellenzékben, akik teljesen a Fidesz hatása alatt vannak.

Például Ungár Péter, aki nem azon dolgozik, hogy hogyan lehetne leváltani a rendszert, hanem megmagyarázza azt a hazugságot az embereknek, hogy itt tulajdonképpen demokrácia van és egy jobb jelölttel, meg egy jobb programmal 2026-ban le lehet váltani Orbán Viktort"

- mondta Márki-Zay, hozzátéve, hogy ez nincs így, mert "ha nem lesz rendszerváltás Magyarországon, akkor nem lesz kormányváltás sem". 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató