2024. május 01. - Fülöp, Jakab
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Marco Rossi: Aki ezt a szerencsének tulajdonítja, az nem ért a labdarúgáshoz vagy rosszindulatú!

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya értékelte a Montenegró elleni találkozót és a teljes selejtezősorozatot.

„Mindig is mondtam, mi csapat vagyunk. Olyan, amely kiváló játékosokból áll. Pozitívan értékelem a csapatjátékot, de az első félidőben a mélyen védekező Montenegró nehéz helyzetbe hozott bennünket. Nem tudtunk ritmust, iramot diktálni. 

Szünet után sebességet váltottunk, megnyertük a meccset, elsősorban Szoboszlai Dominik jóvoltából

, de örülök Nagy Ádám góljának is. Ő sok kritikát kap rendszeresen, ezért is vagyok boldog, hogy betalált. ” – mondta a mérkőzés után hivatalos sajtótájékoztatóján Marco Rossi.

A Mandiner kérdésére, miszerint a csoportelsőségre vagy a veretlenségre büszkébb, határozott választ adott kissé elemezve a teljes selejtezősorozatot.

„Mindegyikre büszke vagyok. a győzelmek a teljesítményből fakadnak, ma az ellenfél például 80 percig nem lőtt kapura, majd volt olyan, hogy Dibusz Dénesnek négyszer kellett védenie egyetlen akciónál. Bulgária ellen a statisztikák azt mutatják, hogy jobban domináltunk, mint most, mégis döntetlent játszottunk Szófiában. Magyarország egyértelműen a legjobb volt a selejtezősorozatban, Szerbia ellen szerencsénk is volt, viszont oda-vissza győztünk. 

Összességében 18 pontot szereztünk veretlenül. Aki ezt a szerencsének tulajdonítja, az nem ért a labdarúgáshoz vagy rosszindulatú!”

 – fogalmazott a szakember.



Marco Rossit természetesen Szoboszlai Dominikról is kérdezték. A Liverpool mindössze 23 éves középpályása 37 fellépésen 8 gólnál jár a válogatottban, amely csapatkapitánysága alatt veretlen – immár több mint egy éve.

„Ami őt illeti, abszolút meggyőződésem, hogy az edzők sikere mindig is a játékosok érdeme. Nem véletlenül a Liverpool játékosa, még mindig nagy esélye van a fejlődésre. Ő billentette ki az egyensúlyt, ő képes erre. Izland ellen például covid miatt nem lehettem itt, a segítőim javasolták, hogy cseréljük le, én nem engedtem, és győztes gólt rúgott annak ellenére, hogy nem játszott jól. Topjátékos lesz, a magyar válogatottban már az. Amint több gólt szerez, akkor lesz igazi világsztár„
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató