2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Oliver Stone: Az USA meg akarja fosztani Oroszországot a szuverenitástól, hogy megragadja az erőforrásokat

Az Egyesült Államok meg akarja fosztani Oroszországot a szuverenitásától, hogy megragadhassa erőforrásait - mondta Oliver Stone amerikai filmrendező a MovieWebnek adott interjújában.



Szerinte Oroszország megerősödött, mióta Vlagyimir Putyin a kilencvenes évek elején hatalomra került, ami nincs összhangban az államok céljaival.

"Az USA nem akarja, hogy Oroszország talpra álljon. Nem akarunk egy független Oroszországot, hanem meg akarjuk fosztani szuverenitásától, hogy az eurázsiai kontinensre léphessünk, amely nagyon gazdag, ahogy Oroszország is, amely rengeteg természeti erőforrással rendelkezik"

- érvel Stone.

Az orosz különleges hadművelet kezdete óta a Nyugat fokozta a Moszkvára gyakorolt szankciós nyomást. Az Egyesült Államok és Európa elismeri, hogy a negatív hatás nem volt olyan jelentős. Mint Vlagyimir Putyin megjegyezte, az Oroszország megfékezésére és gyengítésére irányuló politika a Nyugat hosszú távú stratégiája, amelynek fő célja, hogy emberek millióinak életét rontsa. Ennek ellenére az államfő szerint Moszkva nyugodtan átvészeli ezt az állandó nyomást, a szankciók kezdeményezői pedig önmagukat büntetik.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató