2024. május 01. - Fülöp, Jakab
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

A Momentum a nők elleni erőszak miatt emelte fel a szavát, de megint beszaladtak a faszerdőbe

Ma van a nők elleni erőszak világnapja, melynek alkalmából a Momentum a Karmelita kolostor előtt tartott sajtótájékoztatót arról, hogy Magyarországon hetente meghal egy nő a nők elleni erőszak miatt, mindeközben a miniszterelnök nem foglalkozik nőügyekkel. A Fidesz közleményben reagált a Momentum akciójára, melyben azt írják: a nők elleni erőszak Brüsszel és a baloldal bevándorláspárti politikája miatt nő. Mindemellett országszerte Áldozatsegítő Központokat hozott létre a kormány, ami segítséget ad mindenkinek, aki erőszak áldozata. 

Azok demonstrálnak ma a Karmelita előtt, akik Brüsszelben mindent megszavaznak azért, hogy elárasszák migránsokkal Európát. Cseh Katalin maga is támogat minden brüsszeli javaslatot a migránsok betelepítésére. A nők elleni erőszak Brüsszel és a baloldal bevándorláspárti politikája miatt nő Európa számos országában. Ha a Gyurcsány vezette baloldalon múlna, már Magyarországon is tömegesen itt lennének a migránsok és a magyar nők már nem lennének biztonságban Budapest utcáin és tömegközlekedési eszközein

-írja közleményében a kormánypárt reagálva arra, hogy a momentumos képviselők ma a Karmelita kolostor előtt tartottak sajtótájékoztatót arról, hogy hetente meghal egy nő a nők elleni erősza miatt. Gelencsér Ferenc, a párt első embere úgy fogalmazott:

Van ebben az országban valaki, akinek minden lehetősége megvan arra, hogy ezeket a nőket megmentse, minden lehetősége megvan arra, hogy ezeket a bűncselekményeket ne történjenek meg. Ez az ember azt mondja, nőügyekkel nem foglalkozom. 

Azt azonban elfelejtik, hogy a kormány igenis tesz a nők elleni erőszak ügyében, létrehozták az Áldozatsegítő Központot, amiből immáron 15 van országszerte.

(MTI nyomán)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató