2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

A kócos gyerek bojtos sapkában tüntetett az antiszemitizmus ellen

Boris Johnson csatlakozott az antiszemitizmus elleni londoni felvonuláshoz, a volt brit miniszterelnök feleségét, Carrie-t és legfiatalabb gyermeküket is elvitte a demonstrációra.

Boris Johnson csatlakozott az antiszemitizmus elleni londoni felvonuláshoz, órákkal azelőtt, hogy a Hamasz várhatóan újabb túszcsoportokat bocsát szabadon – írta a Telegraph.

A volt miniszterelnök feleségét, Carrie-t és legfiatalabb gyermeküket, Franket is elvitte a demonstrációra, mivel a rendőrség jelentős számú tisztet vetett be az emberek biztonsága érdekében.

A brit lap felidézte katari forrásokra hivatkozva, hogy a Hamász 13 izraeli és hét külföldi állampolgárt szabadon enged a harmadik alkalommal, amikor túszokat cserél palesztin foglyokért cserébe. Amerikai források szerint a külföldi állampolgárok listáján szereplők egy része amerikai. 

A szombati fogolycsere összeomlott, amikor a Hamász azzal vádolta Izraelt: nem engedte, hogy a megállapodás szerinti összegű segélyt kiadják Gáza északi részén, Egyiptom és Katar beavatkozása azonban segített, így a csere megtörtént – írták. A hírről mi is beszámoltunk, egy magyar állampolgársággal rendelkező fiatal nő is kiszabadult a Hamász fogságából.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató