2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Elon Musk Izraelbe utazik

Az amerikai milliárdos hétfőn találkozik az ország vezetőivel. Az utóbbi időben Elon Muskot kemény kritikák érték, amiért a tulajdonában lévő Twitteren korlátlanul terjedtek az antiszemita üzenetek, amelyeket ő maga is visszhangzott.

Elon Musk, a technológiai vállalkozó, akit polgárjogi csoportok azzal vádolnak, hogy X nevű közösségi médiaplatformján erősíti a zsidóellenes gyűlöletet, hétfőn Izraelben találkozik Benjámin Netanjáhú miniszterelnökkel és Isaac Herzog elnökkel – írta a Reuters.

Musk látogatása egybeesik a Gázai övezetben a Hamász palesztin fegyveresei ellen vívott izraeli háború négynapos tűzszünetével.

Netanjáhú korábban szeptember 18-án Kaliforniában találkozott Muskkal, és sürgette őt, hogy találjon egyensúlyt a szabad véleménynyilvánítás védelme és a gyűlöletbeszéd elleni küzdelem között, miután hetekig tartó vita alakult ki az X-en található antiszemita tartalmak miatt.

Musk válaszában kijelentette, hogy ellenzi az antiszemitizmust és mindent, ami "gyűlöletet és konfliktust szít", megismételve korábbi kijelentéseit, miszerint az X nem támogatja a gyűlöletbeszédet.

A háború előtti látogatás során mintegy 200 ember tiltakozott Netanjáhú jobboldali kormányának azon erőfeszítései ellen, amelyek az izraeli bíróságok hatáskörének korlátozására irányultak. A Tesla kaliforniai gyára előtt gyűltek össze, ahol a találkozóra is sor került.

(vg.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató