2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Crépol: „lefejezéssel” fenyegették Romans-sur-Isère polgármesterét, miután fehérellenes rasszizmusról beszélt

Marie-Hélène Thoraval, Romans-sur-Isère polgármestere a BFMTV-nek elmondta, hogy november 29-én, szerdán feljelentést tett, miután halálos és "lefejezéses" fenyegetéseket kapott.

"Tegnap reggel két névtelen hívást kaptam a városháza telefonközpontjába, amelyek inkább megfélemlítésnek tűntek, és azt kérdezték, hogy van-e otthon Kalasnyikovom, és hogy vannak-e testőreim"

- mondta.

"Délután tovább fokozódott a helyzet, amikor kaptam egy privát üzenetet az Instagramon, amelyben azt írták, hogy le akarnak fejezni, hogy zsonglőrködni fognak a koponyámmal, és hogy mindez egy hónapon belül megtörténik. Ez egy valódi halálos fenyegetés"

- folytatta Marie Hélène Thoraval.

"Tegnap panaszt tettem" - mondta a polgármester a BFMTV-nek - "ezekben az üzenetekben fasisztának neveznek, el tudom képzelni, honnan jön ez".

A polgármester bevallotta, hogy "higgadtan és határozottan" kezelte az üzeneteket. "Annyira felbátorított, hogy hangosan kimondjam, amit gondolok, hogy folytatni fogom" - tette hozzá.

Mint ismert, Crépolban migráns fiatalok egy falunapon késeltek meg több fiatalt, egy 16 éves francia fiú belehalt a sérüléseibe.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató