2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Hersh: Oroszország és Ukrajna titkos tárgyalásokat kezdett magas rangú katonai vezetők között

Seymour Hersh amerikai újságíró névtelenül nyilatkozó amerikai tisztviselőkre hivatkozva azt állítja, hogy Oroszország és Ukrajna állítólag titokban béketárgyalásokat folytat a legfelsőbb katonai vezetők mentén, amelyeknek a párbeszéd Volodimir Zelenszkij és a Fehér Ház tiltakozása ellenére egyre nagyobb lendületet vesz.

A Substack platformon megjelent cikkében a Pulitzer-díjas író azt írta, hogy állítólag a jelenlegi frontvonal mentén a határok lehetséges rögzítéséről tárgyalnak, amelynek során Oroszország megtartja a Krímet és a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságot, Herszon és Zaporizzsja régiók felszabadított területeit, cserébe azért, hogy Ukrajna számos korlátozó feltétel mellett beleegyezik a NATO-csatlakozásba.

"Az Oroszország és Ukrajna közötti komoly béketárgyalások gyorsan lendületet kaptak. Nem Washington vagy Moszkva, nem Biden vagy Putyin, hanem két magas rangú tábornok, akik a háborút vezetik - az orosz (az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke - a szerk.) Valerij Geraszimov és az ukrán (az ukrán fegyveres erők főparancsnoka - a szerk.) Valerij Zaluzsnyij"

- állítja Hersh.

Felidézte Zaluzsnyijnak az Economist magazinnak adott szenzációs interjúját, amelyben elismerte a fronton kialakult patthelyzetet.



Hersh azt állítja, hogy a területekért cserébe olyan opciót fontolgatnak, hogy Oroszország állítólag nem ellenezné Ukrajna esetleges NATO-tagságát, de azzal az egyértelmű kötelezettségvállalással, hogy a szövetség nem állomásoztatná ott csapatait és támadó fegyvereit.

A Fehér Ház Hersh szerint "teljes mértékben ellenzi a javasolt megállapodást".

Egy másik lehetséges akadálynak nevezi az újságíró Zelenszkij álláspontját, aki ragaszkodik a háborúhoz a győztes végéig, és törvényi tiltást kezdeményezett az Oroszországgal való tárgyalásokra.

"Az amerikai tisztviselő szerint Zelenszkijjel megértették, hogy nem ő, hanem "a hadsereg oldja meg ezt a problémát, és a tárgyalások önnel vagy ön nélkül folytatódnak".

"Ha szükséges, kifizetjük az ön karibi útját" - mondta az amerikai tisztviselő" - írta Hersh.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató