2024. május 01. - Fülöp, Jakab
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Tompos ismét hülyét csinált magából: megvédte a bajai polgármestert, de az már kilépett a Momentumból

A Momentum politikusa az ATV-ben védte Nyiratit.

Mint ismert, Nyirati Klára kilép a Momentumból, és függetlenként folytatja a politizálást.

A bajai polgármester a DK seggét nyalja, miközben Donáth Anna Gyurcsányékat szapulja. Miután Nyirati nekiment a párt erős emberének, Donáth Annának a párt fegyelmit indított ellene. Nyirati nem várt sokáig, péntek reggel bejelentette, hogy kilép a Momentumból.

Ezt nem tudta még Tompos Márton, a Momentum csillogó szemű, kordonbontó politikusa, aki az ATV-ben parádézott.

Szóba került Baja polgármesterének, Nyirati Klárának a Donáth Klárát kritizáló véleménye is, amiről Tompos így nyilatkozott:

“én őszintén szólva abszolút megértem Klárát”.

- kelt a Momentum egyetlen vidéki polgármesterének védelmére, aki már nem tagja a pártjának... Ezzel Tompos bohócot csinált magából.

Mint mondta, nem tud azzal a véleményével szembe menni, hogy Nyiratinak polgármesterként, akinek fontos az újraválasztás, kifejezetten nem tett jót Donáth korábbi kijelentése. “De ilyet nem mondunk” - utalt Nyirati kritikájára. Elárulta, hogy a pártvezetés megígérte neki, hogy a Momentum nem lesz gátja az ő helybeli megállapodásainak. Kérdésre elmondta, hogy ez Zuglóra is érvényes, bár ott előválasztást szeretne a párt.

Tompos elismerte, hogy fejlődniük kell abban, hogyha van egy vezetői döntés, akkor azt jobban meg kell beszélniük a tagsággal, hogy mindenki megértse a miérteket.

“Meg kell tartanunk az arculatunkat és nem lehet összeolvadni egy olyan közeggel, ami tőlünk annyira távol áll” - tette hozzá Tompos Márton. Ugyanakkor hangsúlyozta: megnyugtatták a párton belül a képviselőket, hogy értik a problémáikat, értik, hogy a DK-szavazók nélkül nem nyerhetnek akár Baján, akár a Terézvárosban és nem fogják akadályozni őket abban, hogy beszéljenek a DK-szavazókhoz, “hogy megpróbálják őket is behúzni”.

Tompos Márton a műsorvezetőknek kifakadt, hogy “senki ne várja azt, hogy tökéletesek leszünk és nem fogunk hibázni. De, fogunk. És lehet, hogy ez úgy fog lejönni, mintha fél éve lennénk a politikában”. Hozzátette, hogy van, hogy nem értenek egyet, van, hogy vitáznak, “ez ilyen”, zárta le a Nyirati-féle nyilatkozatot - miközben Nyirati már független...

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató